Camerele deținuților brăileni au fost luate la puricat. Vezi aici ce au descoperit angajații penitenciarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul de Minori și Tineri Tichilești
Penitenciarul de Minori și Tineri Tichilești

Având în vedere faptul că în preajma sărbătorilor de iarnă se intensifică preocupările persoanelor private de libertate de a-şi procura bunuri şi obiecte interzise, angajaţii din Penitenciarul Brăila şi din PMT Tichileşti au fost alarmaţi ieri, 28 decembrie şi, sub directa coordonare a unor specialişti din cadrul ANP au efectuat percheziţii asupra persoanelor private de libertate din cele două unităţi penitenciare.

Astfel, au fost percheziţionate 27 de camere de deţinere în care se aflau 415 persoane private de libertate, fiind descoperite două telefoane mobile, șapte încărcătoare pentru telefonele mobile, 12 SIM-uri, sticle conţinând băutură din fructe aflate în stadiu de fermentaţie şi alte obiecte interzise (fierbătoare improvizate, ţevi dislocate de la pat,etc.). Prin acţiunea de miercuri se continuă seria activităţilor destinate prevenirii introducerii, descoperirii şi confiscării de obiecte interzise.

În acelaşi timp, la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, o echipă multidisciplinară din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor dar şi din unităţile învecinate a făcut o evaluare a stadiului de amenajare a spaţiilor de deţinere şi educaţionale în perspectiva viitoarelor modificări legislative de profil dar şi a priorităţilor stabilite de conducerea Ministerului Justiţiei privind optimizarea activităţilor cu minorii şi tinerii din întreg sistemul penitenciar. Evaluări de acest gen se vor face şi la celelalte unităţi de profil din sistemul penitenciar.


În Penitenciarul Brăila sunt încarceraţi 732 de deţinuţi, iar la Tichileşti 277 dintre care 37 minori. Indicele de ocupare a spaţiului şi locurilor de detenţie fiind de 127,21% la Penitenciarul Brăila şi 152,20 % la PMT Tichileşti.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite