Brăila:Camelia Guşatu a plecat din presă dar a rămas legată de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I-a plăcut presa şi a lucrat în televiziune din anul 1995 până în 2008. Atunci a ales o schimbare. Dar tot legată de presă a rămas, fiind purtătorul de cuvânt al Primăriei

                                             Profil

Născută: 05 iunie 1975, la Buzău
Studii: Facultatea de Management şi Marketing în Afaceri Economice, având masterat în domeniul Management Financiar Bancar.
Ocupaţie: Director la Direcţia Cultură-Învăţământ Sport Turism
Familie: necăsătorită

Vreme de 13 ani a lucrat în audio- vizual, la un post de televiziune local şi corespondent la Antena 1.

A avut ocazia să înveţe meserie de la Radu Coşarcă, unul dintre cei mai celebri jurnalişti ai postului de televiziune amintit.

Trei ani cât a lucrat la postul de televiziune Antena 1 a avut satisfacţia de a avea numeroase materiala care au intrat ca deschidere în buletinul de ştiri.

„Cred că a fost cea mai bună perioadă din activitatea de jurnalist. Am avut multe satisfacţii atunci, în primul rând pentru că am avut ocazia să lucrez cu jurnalişti adevăraţi de la care am avut ce învăţa. Atunci am aflat că se pot câştiga bani frumoşi din presă, cu condiţia să fii serios şi să nu faci rabat de la calitate", ni s-a destăiunit Camelia.

Anul 2008, unul de cotitură

image

Anul 2008 a fost unul de cotitură în viaţa sa. Deşi lucra foarte bine la postul de televiziune al Mega Tv unde era apreciată de toată lumea dar şi de telespectatorii abonaţi ai postului respectiv, a decis că a venit timpul pentru o schimbare.

„Practic nimic nu mă împiedica să-mi desfăşor activitatea acolo unde eram, ba aş putea spune că lucrurile mergeau mai bine ca niciodată. Dintr-o dată am început să primesc oferte de serviciu din multe alte părţi. Am zis că dacă fără să caut eu o schimbare, vin ofertele la mine, este cazul să fac pasul. Dintre toate ofertele am ales-o pe cea de purtător de cuvânt al Primăriei Brăila, tocmai pentru a rămâne totuşi, ca să zic aşa, în branşă", ne-a spus Camelia Guşatu.

În această calitate, Camelia Guşatu a păstrat contactul cu oamenii din presa brăileană, având grijă ca informaţiile de rigoare să ajungă la marele public, corecte şi la timp.

„Mi-am canalizat energiile cu dorinţa de a oferi colegilor din presă informaţiile pe care şi eu în trecut le solicitam devenind uneori agasantă. Ştiu cum este să lucrezi în presă şi să fi stresat de un anumit eveniment. Aşa că acum am grijă ca aceste informaţii să ajungă la timp la jurnalişti şi de acolo mai departe la public", ne-a mărturisit Camelia.

image

În urma unui concurs a ocupat postul de director al Direcţiei Cultură-Învăţământ Sport şi Turism din cadrul Primăriei, dar a rămas şi purtător de cuvânt.

„Cel puţin aici pot face ceva, pentru tinerii care sunt astăzi atraşi doar de fotbalul pe net, plimbările pe Google Earth şi lectura pe monitor", ne-a spus, ca o concluzie, Camelia Guşatu.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Fiecare zi de muncă cere o pregătire specială?

C.G.:Da şi nu una oricum. Dacă în presă eşti oarecum dedicat unui anume segment aici lucrurile se schimbă. Trebuie să urmăreşti zilnic programul, să vezi care sunt întâlnirile. Cum oamenii au aşteptări mari de la tine trebuie să pui mâna să citeşti pentru a avea informaţiile necesare despre activitatea celor cu care vii în contact.

La un program aşa încărcat, mai rămâne timp şi pentru tine?

C.G.: Dacă ştii să te bucuri de activitatea ta, şi să te mulţumeşti cu puţin, atunci rămâne. Cert este că dacă ai o activitate trepidantă în care noul este omniprezent, nici nu apuci să mai realizezi că trece ziua. Ba chiar ai impresia la final că parcă ziua a fost prea scurtă.

Ce-i place

Să călătorească! S-a plimbat prin cam toate ţările din Uniune. Şi cel mai mult îi place să meargă cu maşina. I-ar plăcea să avem cel puţin în partea veche a oraşului curăţenia şi farmecul străzilor din Grecia. Ar dori ca şi la noi să se vadă totul ca în Austria, de la curăţenia de lângă şosele, până la casele care parcă au fost văruite, ieri.

Ce nu-i place

Minciuna. Lucrând în presă a văzut cum unii colegi au pasat pe post de ştiri tot felul de minciuni, chiar foarte bine ticluite. Dar atunci când adevărul a ieşit la iveală, s-au făcut de tot râsul. Superficialitatea. Crede că trecând cu uşurinţă peste probleme de zi cu zi nici nu mai simţi că trăieşti, că lupţi pentru ceva. Duplicitatea. Dar se abţine de la alte comentarii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite