Camelia-Teodora Domniţeanu este cel mai tânăr avocat al Baroului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia-Teodora Domniţeanu consideră că avocatura este o profesie dinamică
Camelia-Teodora Domniţeanu consideră că avocatura este o profesie dinamică

Jurista consideră că avocatura este o profesie dinamică şi de aceea a ales-o. Intenţionează să urmeze cursurile Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor (INPPA). 

Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu" Bucureşti, Camelia-Teodora Domniţeanu este membru al Baroului de Avocaţi Brăila din 20 octombrie 2009. Este cel mai tânăr avocat brăilean.

În prezent, Baroul Brăila numără 120 de avocaţi şi este condus de Tudor Cruceanu, iar Consiliul Baroului îi are în componenţă pe avocaţii Cristian Chirilă, Mircea Constanda, Elena Marcu, Iulia Huluba, Daniel Prunău şi Marian Bălan, aleşi la ultima adunare generală.

„Şcoala nu se termină niciodată"

Camelia Domniţeanu a ales Dreptul imediat după ce-a terminat Liceul Teoretic „Nicolae Iorga", în anul 2005.

„Am preferat Dreptul şi pentru faptul că am avut un model în familie, pe mătuşa mea, avocat Georgeta Sima. Sub îndrumarea ei îmi desfăşor în prezent activitatea", ne-a mărturisit proaspătul avocat brăilean.

În legătură cu disciplinele preferate, Camelia ne-a spus că a studiat cu plăcere Dreptul Civil şi Dreptul Procesual Penal, asta şi datorită dascălilor pe care i-a avut.

„Dreptul Procesual Penal l-am studiat cu prof. univ. dr. Ion Neagu, iar Dreptul Civil cu prof. univ. dr. Gabriel Boroi, personalităţi recunoscute în domeniu. De la Neagu am deprins, pe lângă tainele Dreptului, şi meticulozitatea", ne-a spus avocatul. Profesorul considera că „adevărata şcoală începe din momentul terminării facultăţii", adică din momentul în care profesezi.

„În meseria noastră, şcoala nu se termină niciodată. Profesia noastră, uneori neînţeleasă şi blamată, este una pe cât de dificilă, pe atăt de necesară, îndispensabilă înfăptuirii actului de justiţie", este de părere proaspătul membru al Baroului de Avocaţi Brăila.

„Poţi face carieră şi în România"

Camelia-Teodora Domniţeanu, contrar părerilor multor tineri brăileni, consideră că se poate face carieră şi în România.

În paralel cu activitatea la Barou, întenţionez ca, la sfârşitul anului II de stagiu, să urmez cursurile Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor (INPPA). Astfel, voi putea să-mi aprofundez cunoştinţele. Cine ştie, poate că, pe viitor, voi colabora cu articole la revistele de specialitate", ne-a mărturisit tânărul avocat.

Odată absolvit Institutul, Camelia spune că ar putea opta pentru învăţământul universitar.

„Consider că plecarea în străinătate nu este întotdeauna o opţiune. În ceea ce mă priveşte, cred că poţi face carieră şi în România. Profesia mea este una liberală şi pot opta oricând pentru alte ramuri de activitate, în domeniul vast al Dreptului", ne-a spus avocat Domniţeanu.

Ce-i place

"Îmi plac călătoriile, pentru că pot cunoaşte locuri şi oameni noi. Îmi place să-mi petrec timpul liber împreună cu prietenii. De asemenea, îmi place lectura. Nu în ultimul rând, îmi place să vizionez filme romantice şi filme de aventuri".

Ce nu-i place

"Nu-mi place defel politica. Nu-mi plac oamenii mincinoşi. Cu toate acestea, tolerez aproape orice fel de comportament, dat fiind faptul că, în calitate de avocat, întâlneşti tot felul de caractere. Eşti silit să te adaptezi în funcţie de situaţie şi persoană".

Întrebări şi răspunsuri

Cum vedeţi viaţa de avocat, în calitate de cel mai proaspăt membru al Baroului Brăila?

"Consider că avocatura este o meserie dinamică, ce-ţi oferă posibilitatea de a interacţiona cu o paletă largă de caractere. M-am integrat uşor în colectiv şi consider că, pentru a răzbate şi a face faţă cerinţelor, trebuie să fii la curent cu noutăţile".

Lumea în care vă desfăşuraţi activitatea este una destul de dură. Pentru care domeniu aţi optat?

"Am optat pentru cauzele civile, deşi acestea sunt, de departe, şi cele mai complexe. Pot, însă, aborda oricând şi alte ramuri , cum ar fi penalul sau comercialul. Pentru asta m-am pregătit".

Profil

Născută: 29 decembrie 1986, Brăila.

Studii: Facultatea de Drept, Bucureşti.

Funcţie: Avocat, membru al Baroului Brăila.

Familie: Necăsătorită.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite