Brăila: Calea Călăraşilor intră în reabilitare/Citeşte aici în ce constau lucrările şi care este valoarea proiectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea Călăraşilor va intra în reabilitare
Calea Călăraşilor va intra în reabilitare

Încă două tronsoane stradale din municipiul Brăila vor intra în reabilitare prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa prioritară "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - Poli urbani de creştere". Proiectele au fost aprobate vineri de consilierii locali.

Este vorba despre "Modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Călăraşilor pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Bulevardul Independenţei" , proiect în valoare de 37,85 milioane lei şi despre "Modernizarea şi reabilitarea străzii Calea Galaţi pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi strada Mircea Mălăeru, colţ cu str. Costache Negruzzi", cu o valoare de 10,2 milioane lei.

Cel mai mare proiect ca valoare cel privind modernizarea tronsonului din zona Barieră până la cunoscutul Palat al Telefoanelor, de pe Calea Călăraşilor vizează lucrări de investiţii asupra căii de rulare a tramvaielor, la linia aeriană de contact cu acţionarea automatizată a macazurilor din Barieră şi încălzitoare de macaz.

De asemenea, se va interveni şi asupra reţelei multitubulare situată pe partea dreaptă a liniei de tramvai, dar şi asupra şoselei şi trotuarelor, fiind prevăzută realizarea a 4 staţii de autobuz cu alveolă şi a 173 locuri de parcare în spic. Vor fi efectuate totodată lucrări şi la reţeaua de apă şi canalizare a drumului.

În modernizarea Căii Galaţi între B-dul Dorobanţilor şi str. Mircea Mălăeru, sunt prevăzute investiţii de reabilitare a reţelei de apă, a sistemului rutier, a căii de rulare a tramvaiului, precum şi de reabilitare a podului peste calea ferată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite