Câinii sunt în continuare cel mai fierbinte subiect la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii comuntari sunt încă în număr mare pe străzile municpiului
Câinii comuntari sunt încă în număr mare pe străzile municpiului

Un studiu al Institutului de Politici Publice arată că Brăila are o mare problemă cu câinii vagabonziMai mult, Curtea de Conturi a descoperit că la DAGL sunt costuri suplimentare rezultate în urma păstrării animalelor în adăpost 14 zile, deşi trebuiau eliberate imediat pe străzi.

Un studiu făcut de către Institutul de Politici Publice, în perioada 26 februarie - 10 martie, a demonstrat că brăilenii consideră că aceasta este principala problemă cu care se confruntă administraţia locală.

39,8% dintre cei intervievaţi sunt îngrijoraţi de această problemă, în timp ce 40,6% s-au arătat scandalizaţi de faptul că fenomenul a luat amploare în ultimii ani.

Primarul Aurel Simionescu nu s-a arătat surprins de rezultatul studiului. „Am o confirmare neplăcută legată de problema câinilor. Azi soluţiile în această privinţă sunt fragile. Avem o legislaţie nearmonizată, pe de o parte, în timp ce de cealaltă parte îi avem pe iubitorii de animale şi pe neiubitori", a precizat edilul şef.

Primarul spune că şi cei de la Curtea de Conturi, după ce au analizat activitatea Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală (DAGL), au concluzionat că sunt cheltuieli suplimentare.

Sprijin condiţionat

„Cei de la Curtea de Conturi spun că imediat după tratament, sterilizare, trebuiau daţi câinii pe stradă şi nu ţinuţi 14 zile. De aceea avem cheltuieli suplimentare. Noi ne întrebăm, până la urmă ce se poate face? Indiferent că facem noi adăposturi, indiferent că mai fac ONG-urile astfel de adăposturi, câinii reţinuţi, odată sterilizaţi, sunt readuşi în stradă, unde sunt un pericol şi un fenomen greu de stăpânit", a punctat Simionescu.

Edilul a reamintit faptul că cei de la „Vier Pfoten" au condiţionat sterilizarea maidanezilor de interzicerea activităţii lui Vasile Horez, cel care se ocupă de serviciul de ecarisaj din municipiu.

„Cineva trebuie să se ocupe de câinii morţi. Trebuie să avem un serviciu de ecarisaj pentru a rezolva aceste lucruri", a explicat primarul.

Un câine ne costă cât alocaţia

200 de lei/câine plăteşte Primăria, de la tranchilizarea câinelui şi până la repunerea lui în libertate.

Anul trecut, a plătit 843.438 lei pentru capturarea, întreţinerea, transportul şi cazarea câinilor în adăpost.

200.000 de lei a costat vaccinul antirabic pentru cei peste 1.500 de brăileni muşcaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite