Brăila: Caietul este monitor, iar pixul, tastatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Caietul este monitor, iar pixul, tastatură
Brăila: Caietul este monitor, iar pixul, tastatură

Secolul informaţiei a transformat ghiozdanul mult elevului din zilele noastre Din ce în ce mai mulţi dascăli apelează la computer  pentru educaţia şcolară. Astăzi, suportul acumulării de cunoştinţe este calculatorul.

Educaţia se face, acum, cu mijloacele cele mai moderne, calculatorul fiind indispensabil acestui proces. Liliana T. 32 de ani, mamă a unui elev de şcoală primară, ne-a declarat: „Am căutat să o ţin cât mai departe pe fata mea, care acum este clasa a II-a, de calculator. Nu prea se mai poate. La şcoală fac ore de informatică. De la grădiniţă a început pregătirea în domeniu, iar acum, ni s-a comunicat de şcoală că trebuie neapărat să avem calculator.”

 Dacă până nu demult părinţii cheltuiau căteva sute de lei vechi pentru aprovizonarea cu caiete, instrumente de scris, acuarele şi  alte obiecte de uz didactic, de acum încolo vor apărea şi alte cheltuieli.

Preţuri accesibile, facilităţi de achiziţie

Firmele care au drept scop comercializarea de calculatoare sau componente de calculatoare s-au adaptat din mers noului trend aşa că la ora actuală se poate spune că un computer este la preţuri accesibile.

„Un calculator de nivel mediu, suficient pentru un copil de şcoală generală sau liceu, ajunge , într-o configuraţie bună, la 1300-1500lei. Complet dotat cu monitor LCD  de 17 inch”, ne-a declarat Marinela Soare, vânzător PC.

La unele firme din Brăila o unitate centrală cu o configuraţie fără pretenţii poate ajunge şi la 717 lei, iar monitoarele de 19 inch au preţuri începând de la 419 lei.

„Toate calculatoarele pe care le comercializăm sunt astfel configurate încât să suporte up grade-uri. Mergem pe ideea că în timp se cer noi şi noi facilităţi şi cum compenentele specifice apar, cu preţuri minime, un calculator vechi devine ca unul nou. Mai mult decât atât, executăm up-grade-uri şi pentru computerele achiziţionate din alte părţi, nu ţinem neapărat ca acestea să fi fost cumpărate doar de la noi”, ne-a declarat Claudiu Marius Fodor, vânzător de computere.


Computerele în rate, ceva obişnuit

Cert este că în ziua de astăzi când temele ajung rapid la elevi prin e-mail, când copii ţintuiţi la pat de boli participă la ore prin intermediul reţelelor de calculatoare, achiziţia unui astfel de aparat este mult uşurată dar şi de maximă necesitate.  Facilităţile sunt asigurate şi de faptul că toate firmele care comercializază astfel de instrumente  oferă posibilităţi de achiziţie în rate, multe chiar cu avans zero.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite