Cadouri de Crăciun, din mărfuri confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărfurile confiscate îşi aşteaptă cumpărătorii prin depozite
Mărfurile confiscate îşi aşteaptă cumpărătorii prin depozite

Haine, parfumuri, dar şi bunuri de uz caznic, toate pot fi achiziţionate de la magazinele Direcţiilor de Finanţe Publice

Dacă nu aveţi prea mulţi bani pentru cadourile de sărbători o idee ar putea fi bunurile pe care le valorifică Finanţele

Criza economică ne afectează indiscutabil şi simţim asta şi atunci când trebuie să umplem sacul lui Moş Crăciun.

O alternativă viabilă la promoţiile de sărbători ale hypermarketurilor ar fi magazinele Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice, care au în standuri bunuri din ce în e mai variate, la preţuri foarte mici.

Cei care îşi permit şi doresc un cadou cu adevărat special, pot participa la licitaţiile organizate de DGFP, licitaţii la care pot fi achiziţionate maşini, apartamente sau chiar terenuri.

„Am cumpărat de la <<confiscate>> blănuri pentru mine şi fetele mele. Aici se pot găsi tot felul de produse la preţuri mai mici decât valoarea reală a bunurilor. Important este însă să te nimereşti în ziua în care aduc marfă nouă, că altfel pierzi. Înainte, prindeam mai multe haine bune, dar, de ceva timp, nu am mai găsit nimic pe gustul meu", spune Ileana Cristei, o brăileancă de 48 ani.

De altfel, în acest judeţ, oferta este una foarte variată, valoarea mărfurilor confiscate fiind dublă în acest an compartiv cu 2008.

„Valoarea bunurilor predate în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2009 la DGFP de către vameşi şi poliţişti, în vederea valorificării, a fost de 660.152, 82 lei. Această valoare este dublă comparativ cu cea din aceeaşi perioadă a anului trecut", a precizat Vasile Abraşu, directorul coordonator al DGFP Brăila.

Judeţul Galaţi stă şi mai bine decât Brăila din acest punct de vedere, pe parcursul primelor 11 luni ale anului, fiind valorificate bunuri în valoare totală de 1.351.426 lei.

La Focşani, la magazinul de la Finanţe găseşti o gamă diversificată de produse. Preţurile sunt modice. 15 lei o pereche de pantofi, şosete la 1 leu, lenjerie de pat, doar la 20 de lei sau pijamale pentru copii la 7,70 lei. În acest judeţ, s-au vândut foarte bine şi bunurile mai scumpe.

Radu Cristea, inspector finanţist, a povestit: „ Am avut şi o maşină abandonată de proprietar. Maşina era adusă din Italia, dar, la înmatriculare, proprietarul a văzut că taxa pe care o trebuie să o achite era mai mare ca valoarea autotursimului şi a lăsat-o în drum. Maşina este acum la o primărie din Miercurea Ciuc".

La Buzău, suma totală adunată în urma vânzării produselor confiscate s-a ridicat la peste 770 de mii de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite