CULMEA TUPEULUI: Doi hoţi de fier vechi au jefuit Poligonul „mascaţilor” din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestaţi preventiv la o săptămână de la săvârşirea faptei, Marian Băjenică, 24 de ani, recidivist, şi Milea Parocescu, 35 de ani, au fost daţi pe mâna instanţei de judecată, pentru furt calificat. Cei doi au dat iama în clădirea de pe Vapoarelor 19, unde se află poligonul „mascaţilor", vestitul Serviciu de Intervenţie Rapidă (SIR)

"Jardel", hoţul brăilean supărat pe "păcănele", a fost trimis în faţa judecătorilor

Un brăilean a înşelat BRD cu 12.000 de lei, apoi a şters-o din ţară

„Valoarea de inventar a bunurilor IPJ sustrase a fost de 10.150 lei, prejudiciul fiind parţial recuperat. IPJ s-a constituit parte civilă cu suma de 7.650 lei", a precizat procurorul care s-a ocupat de caz.

Au pus pe foc uşile „mascaţilor"

Marian Băjenică nu este un hoţ oarecare. A mai fost condamnat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a fost sancţionat cu amendă administrativă în cinci dosare penale, pentru lovire, furt şi distrugere. „Asociat" cu Parocescu, Băjenică s-a decis să facă prăpăd în poligonul acoperit al SIR-ului.


„În perioada 2-7 martie 2011, cei doi au pătruns în Poligonul IPJ Brăila, situat pe strada Vapoarelor 19, de unde au sustras 4 uşi metaice, 11 uşi lemn tip PVL, două capace metalice pentru bazin balistic, 10 gratii şi 8 calorifere din fontă", precizează sursa citată.


Cu câteva zile înainte, Băjenică şi Parocescu furaseră uşile metalice de acces într-o altă proprietate, situată pe aceeaşi stradă, la numărul 17, profitând de faptul că proprietarul, Marian Caragaţă, este în Bucureşti. Nici Poligonul IPJ şi nici casa de la numărul 17 nu au asigurată pază.
Hoţii au dus tot ceea ce era din metal la un centru de colectare, iar uşile din lemn PVL furate de la poliţie, le-au pus pe foc. Au fost reţinuţi pe data de 11 martie, apoi arestaţi preventiv.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite