Consiliul Judeţean bagă apă şi canalizare la Blasova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel vrea preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila să reînvie turismul de la Blasova, însă consilierii se opun.Totuşi, la Blasova va fi reţea de alimentare cu apă potabilă, sistem de canalizare şi staţie de epurare. Banii, 8.414 mii lei, sunt din fondul de rulment constituit în afara bugetului CJ.

CJ vrea să schimbe înfăţişarea zonei turistice Blasova.

Pentru aceasta, aici trebuie să existe infrastructură şi utilităţi.

Spiritele s-au încins între consilieri atunci când a venit vorba de necesitatea acestei investiţii, asta pentru că unii consideră că banii ar putea fi direcţionaţi către proiectele prioritare.

„Anul acesta se puteau folosi banii pentru altceva, pentru Spitalul Judeţean care peste câteva luni va fi în subordinea CJ, pentru drumurile judeţene", argumentează Dănuţ Lungu, în timp ce Ionel Avram spune că importante sunt orientarea resurselor băneşti şi demararea investiţiilor astfel încât să se creeze noi locuri de muncă, "având în vedere că în judeţul Brăila în momentul de faţă rata şomajului a depăşit media pe ţară".

Anchetă administrativă

Până la urmă, consilierii judeţeni au votat aproape în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza Studiu de Fezabilitate pentru investiţia „Alimentare cu apă potabilă, reţele de canalizare şi staţie de epurare" pentru Lotul I Blasova.

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ, spune că un astfel de proiect este necesar mai ales că la nivelul judeţului nu există niciun fel de turism. În plus, acesta a menţionat că în ultimă instanţă a aflat că documentaţia întocmită pentru această parte a proiectului nu era în regulă.

 „Lucian Stănciugel, care a întocmit documentaţia, din neglijenţă, nu a cuprins şi cheltuielile legate de canalizare şi staţia de epurare. Am făcut o anchetă administrativă, iar funcţionarul a fost penalizat cu 10 % din salariu pe următoarele trei luni pentru această omisiune", a punctat şeful CJ.

CJ-ul îşi dă banii de rulment

Investiţia se ridică la 8.414 mii lei şi cuprinde: alimentarea cu apă, reţea de canalizare şi staţie de epurare a Lotului I Blasova. Reţeaua de alimentare cu apă potabilă va fi făcută în 12 luni, canalizarea şi staţia de epurare în 18.

Banii provin din fondul de rulment constituit în afara bugetului CJ pe 2010.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite