Brăila: Primăria va scoate din buzunar 2,5 milioane de lei pentru CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Primăria va scoate din buzunar 2,5 milioane de lei pentru CET
Brăila: Primăria va scoate din buzunar 2,5 milioane de lei pentru CET

CET Brăila va fi ajutată de municipalitate pentru a-şi stinge măcar o parte din datoriile pe care le-a acumulat la bugetul de stat.

Primarul Aurel Simionescu spune că CET Brăila înregistrează una din cele mai mici datorii la bugetul de stat comparativ cu celelalte unităţi de profil din ţară. Astfel suma despre care este vorba este de 2,5 milioane de lei.

„Datoriile pe care le are CET Brăila sunt extrem de mici în comparaţie cu alte datorii pe care le au CET-uri din ţară. Sperăm să putem regla măcar o parte din datoriile pe care le are”, a precizat edilul şef care a adăugat că nu trebuie să se înţeleagă greşit gestul municipalităţii şi să nu vină şi alte societăţi la Primărie pentru a solicita ştergerea datoriilor.

Ajutor, dar cu o limită

Aurel Simionescu spune că în ceea ce priveşte lucrările pe care CET le-a executat în diverse zone ale oraşului şi care au vizat înlocuirea ţevilor, abia la sfârşit se vor face plăţile. Edilul a dezvăluit faptul că brăilenii au dreptate atunci când susţin că firmele nu-şi fac treaba până la capăt şi a decis să schimbe modul de plată.

 „Nu vom mai plăti nimic până nu văd asfaltul pe acele gropi care au fost săpate pentru înlocuirea ţevilor. Bani sunt, dar nu putem să mai tolerăm ca oamenii să treacă peste şanţuri pentru că unii nu-şi fac treaba. Nu este normal ca omul să se chinuie să treacă peste un şanţ sau peste o bucată de asfalt decopertat”, a susţinut primarul. 

Brăileni nemulţumiţi

 „Nimeni nu face treaba de la cap până la coadă. Întotdeauna lucrările începute în acest oraş se termină după luni bune cu adevărat. Toate firmele nu fac altceva decât să-şi termine mai repede treaba pentru a se duce la altă lucrare. Ce rămâne în urmă nu mai interesează pe nimeni. Este o idee foarte bună să fie plătiţi constructorii abia la finalul finalului”, spune Veronica Georgescu, 41 ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite