CFR Braşov a anulat licitaţia falsificată de un patron brăilean. "Nangrup" şi-a spălat datoriile cu un certificat fiscal măsluit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regionala de Transport Feroviar Călătri  a anulat licitaţia prin care s-a stabilit firma care trebuia să salubrizeze trei gări. „Adevărul de Seară" a demonstrat că firma declarată câştigătoare, Nangrup SRL din Brăila, s-a folosit de un certificat fiscal fals, prin care dovedea că nu are datorii la bugetul de stat şi era în insolvenţă!

CITEŞTE ARTICOLUL CARE A DEZVĂLUIT ILEGALITĂŢILE:

EXCLUSIV/ CFR Călători face afaceri cu acte false

„Certificatul eliberat în data de 26 februarie 2010 nu figurează în arhiva noastră şi nu a fost eliberat de instituţia noastră", ne-a declarat Cecilia Macovei, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

„Dacă certificatul este fals, vom rezilia contractul şi vom reprograma licitaţia", a precizat directorul RTFC Braşov, Ioan Stegaru.

Având în vedere situaţia, contractul din 24 martie, de 89.399,04 lei, fără TVA, a fost anulat.

Dezvăluirile noastre au intrat şi în atenţia comisarilor financiari şi a poliţiştilor de la investigarea fraudelor. „Având în vedere complexul de infracţiuni, am declanşat la începutul acestei săptămâni o acţiune amplă de verificare  asupra firmei în cauză",a precizat şeful Gărzii Financiare Braşov, Florin Păunescu.

Deranjat de investigaţiile jurnalistice, patronul firmei din Brăila, Nicu Nan, ne-a declarat, prin telefon, că nu ştie nimic despre niciun fals: „Pentru doi lei, faceţi atâta panaramă".

Acum, va răspunde întreaga „panaramă".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite