Brăilenii nu vor nici mâncare, nici bani. Foarte puţini beneficiari au venit să-şi revendice ajutoarele cuvenite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăilenii s-au înghesuit la pomană doar la începutul deschiderii centrelor
Brăilenii s-au înghesuit la pomană doar la începutul deschiderii centrelor

Aceasta este concluzia autorităţilor locale, motivată de faptul că beneficiarii nu se înghesuie să-şi revendice drepturile. Aproximativ 60% dintre potenţialii beneficiari s-au prezentat până acum să-şi ridice ajutoarele alimentare sau să-şi depună cerere pentru a intra în posesia ajutorului de încălzire.

124 de tone de ajutoare au fost ridicate de brăileni

Brăila:Se vând formularele de ajutor de căldură 

Brăila: Alimentele comunitare nu mai au „cătare” printre „defavorizaţi”

Primarul Aurel Simionescu este nemulţumit pentru că mulţi dintre beneficiarii ajutoarelor alimentare şi de căldură nu se prezintă pentru a-şi ridica produsele, respectiv banii.


„Am încheiat, anul acesta, cu o cifră mult sub cea de anul trecut. Suntem undeva la 60 - 70% din solicitările pe care le-am avut anul trecut, iar beneficiarii trebuie să ştie că începând din ianuarie nu mai cuprindem plăţile din decembrie fiindcă începe un nou an", a declarat primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu.

Acesta susţine că administraţia locală că a făcut toate demersurile necesare pentru a mediatiza acordarea ajutoarelor, pentru ca toţi beneficiarii să ştie ce au de făcut. „Am făcut atâtea anunţuri, s-a scris şi în presă, dar oamenii tot nu au venit", a mai spus el.

La început s-au înghesuit

Dacă la început, brăilenii au dat buzna, mai ales la ajutoarele comunitare, pe parcurs, aceştia şi-au pierdut interesul pentru pomana de la UE.
În prima zi de distribuire a acestor ajutoare, sute de brăileni s-au înghesuit de dimineaţă cu sacoşe şi cărucioare la centrele de distribuţie pentru a-şi primi alimentele.


Două luni mai târziu, sacii cu făină, pungile cu mălai, zahăr, paste făinoase şi biscuiţi au rămas abandonate în depozite aşteptând să fie ridicate.
La jumătatea lunii decembrie, din cele 211 tone de făină, fuseseră împărţite 140, din 48 tone de paste făinoase, fuseseră ridicate 38 tone, iar din cele 105 tone de mălai, doar 70 de tone fuseseră ridicate.

Fără ajutoare de încălzire

Nici la ajutoarele de căldură lucrurile nu stau mai bine. Din cei 15.131 de beneficiari, doar vreo 9.700 s-au prezentat să-şi depună cererile. La gaze naturale, în perioada octombrie - noiembrie 2009 au fost 10.517 cereri, în timp ce anul acesta, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 8.357. La lemne şi cărbuni, faţă de 5.405 de cereri în 2009, acum sunt doar puţin peste 2.000, la energia termică, din 5.947 anul trecut, anul acesta au fost depuse aproximativ 3.900 de cereri. Ce-i drept, în acest an, dosarele au fost mult prea stufoase.


Primarul Aurel Simionescu este de părere că atât timp cât oamenii au fost informaţi despre drepturile pe care le au, dar nu s-au prezentat să-şi ridice ajutoarele, înseamnă că nu au nevoie de ele.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite