Brăilenii îl sărbătoresc astăzi pe Mihai Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. George Romeo Bunea invită toţi brăilenii la manifestarea “Dor de Eminescu”
Prof. George Romeo Bunea invită toţi brăilenii la manifestarea “Dor de Eminescu”

Astăzi, Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu" organizează un medalion literar-artistic dedicat aniversării a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, sub genericul "Dor de Eminescu".

Programul cuprinde lucrări de Vasile Popovici, Gheorghe Dima, Georgescu Enescu, Valentin Teodorian, compoziţii din creaţiile universale şi poezii de Mihai Eminescu.

Manifestarea artistică este susţinută de elevii: Andreea Felea, Marius Hogea, Gabriela Anghel, Georgiana Orăşeanu, Mircea Chirac, de la clasa de canto classic a profesoarei Mariana Iordache, Sonia Roşu, Lucian Roşu, Giulia Beiliciu, Răzvan Neacşu, Emilia Gheorghe, de la clasa de pian a profesoarei Adriana Burcă, Constantin David, de la clasa de pian a profesoarei Raluca Ciucă şi Elena Coman şi Robert Dodu de la clasa de actorie a profesoarei Cătălina Nedelea.

"Sunt invitaţi la Şcoala Populară de Arte «Vespasian Lungu» să participe toţi cei care în fiecare an, de 15 ianuarie îl simt pe Eminescu mai aproape, toţi cei care măcar timp de câteva clipe reuşesc să-şi acorde răgazul unui gând luminos, răgazul unei speranţe", a punctat directorul Şcolii Populară de Arte "Vespasian Lungu", prof. George Romeo Bunea.

Tot astăzi, la Muzeul Brăilei s-au desfăşurat mai multe manifestări dedicate poetului naţional.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite