Brăilenii au voie să facă grătare în acest weekend/Pădurea de lângă staţiunea Lacu Sărat este una dintre opţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi şi mâine brăilenii care vor dori să meargă la picnic în apropierea oraşului au "dezlegare" de la municipalitate să intre în pădurea de la Lacu Sărat. După ce Direcţia Silvică a anunţat cu surle şi trâmbiţe că nu va mai permite accesul brăilenilor în pădure pentru a nu mai fi nevoiţi să cureţe locul de resturi menajere, în acest weekend lucrurile s-au schimbat. Mai precis, cei de la Direcţia Silvică au fost "îm

Primarul Aurel Simionescu spune că se va încerca un mic experiment, iar dacă rezultatele sunt bune oamenii îşi vor putea relua obiceiul de a face grătare în pădurea din apropierea staţiunii Lacu Sărat.

"Încercăm ca în acel spaţiu să avem grătare, containere de gunoi, două toalete ecologice, iar angajaţii de la salubritate le vor înmâna oamenilor saci de gunoi la intrarea în pădure în care să-şi pună resturile şi pe care la plecare să-i pună la containere", a precizat primarul Aurel Simionescu.

Acesta spune că prin zonă vor patrula şi doi poliţişti comunitari care vor urmări respectarea normelor impuse.

Restricţii necesare

În funcţie de modul în care oamenii vor înţelege că trebuie să facă curat după ei se va lua decizia de restricţionare a accesului brăilenilor în pădure sau nu.

Reamintim că în perioada sărbătorilor pascale Direcţia Silvică a blocat accesul amatorilor de grătare prin şanţuri săpate adânc în pământ astfel încât nicio maşină să nu aibă pe unde intra în pădure.

Măsura a fost luată la acea dată de conducerea Direcţiei Silvice pe motiv că după fiecare picnic rămâneau în urmă adevăraţi munţi de gunoi pe care erau obligaţi să-i strângă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite