Brăilenii au scăpat ca prin urechile acului de majorarea preţului la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul gigacaloriei va rămâne acelaşi
Preţul gigacaloriei va rămâne acelaşi

La sfârşitul lunii noiembrie, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a luat decizia majorării preţului local de referinţă la gigacaloriei. Preţul gigacaloriei ar fi urmat să crească de la 192 lei la 193,58 lei.

În conditiile în care, după stabilirea preţurilor locale de referinţă, au loc majorări ale preţului de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice la consumatorii finali, până la urmatoarea stabilire a preţului local de referinţă de către ANRSC diferenţa va fi asigurată prin majorarea subvenţiei unitare ce este asigurată de primării din bugetele locale sau prin majorarea preţului local de facturare. Cu alte cuvinte, primăria fie majora subvenţiile de la bugetul local, fie creştea tariful plătit de populaţie.


Astăzi în şedinţa Consiliului Local Municipal a fost votat proiectul de hotărâre prin care a fost aprobat preţul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în valoare de 374,42 lei/Gcal. inclusiv TVA, compensarea unitară pentru combustibil acordată de la bugetul de stat în valoare de 93,02 lei/Gcal. şi subvenţia asigurată de la bugetul local, în valoare de 89,40 lei/Gcal., acestea în condiţiile menţinerii preţului local de facturare la populaţie de 192 lei/Gcal. inclusiv TVA începând cu data de 1 ianuarie 2011.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite