Brăila: Brăilenii îşi tratează virozele acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Brăilenii îşi tratează virozele acasă
Brăila: Brăilenii îşi tratează virozele acasă

În ciuda faptului că pericolul contactării unei infecţii respiratorii îi pândeşte la tot pasul iar boala se poate agrava rapid, tot mai mulţi brăileni preferă să-şi trateze răcelile

În ciuda faptului că pericolul contactării unei infecţii respiratorii îi pândeşte la tot pasul iar boala se poate agrava rapid, tot mai mulţi brăileni preferă să-şi trateze răcelile acasă, temându-se că în spitale pericolul de îmbolnăvire este mult mai mare.

Astfel, preferă să-şi ia reţeta de la medicul de familie şi urmează tratamentul la domiciliu.
„Copilul meu a făcut roşu în gât. Medicul de familie mi-a recomandat un tratament şi m-a îndreptat spre medicul specialist. Am fost şi la acesta şi mi-a recomandat să-mi internez copilul. Prefer însă să-l tratez acasă. În spital sunt copii cu tot felul de boli, scapă de una şi dă peste alta”, spune Mariana, o mămică de 37 ani.

Farmaciştii spun şi ei că a crescut consumul de medicamente şi că tot mai multe persoane se tratează de răceală acasă.
Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACSR), aflat în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, este de 451.

Din acest total, doar 15 bolnavi au ajuns în situaţia de a fi internaţi în spital, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. 

În ceea ce priveşte numărul pneumoniilor acestea se ridică la 183, doar 64 dintre pacienţii cu astfel de afecţiuni fiind spitalizaţi.

Autorităţile sanitare brăilene nu sunt, în aceste condiţii, foarte alarmate, susţinând că cifrele sunt comparabile cu cele înregistrate anul trecut.

Numărul înregistrat de IACRS-uri şi pneumonii nu este foarte mare, ne menţinem la un nivel constant. Anul trecut în aceeaşi perioadă am avut aproape acelaşi număr de cazuri”, spune directorul coordonator al DSP, dr. Delia Râşnoveanu. Potrivit sursei citate, nici gravitatea cazurilor nu a întrecut-o pe cea a cazurilor de anul trecut.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite