Brăila: Brăilenii, printre norocoşii care au paradă militară de Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Brăilenii, printre norocoşii care au paradă militară de Ziua Marinei
Brăila: Brăilenii, printre norocoşii care au paradă militară de Ziua Marinei

Deşi Ziua Marinei este sărbătorită în majoritatea oraşelor port din ţară, doar în două municipii - Brăila şi Constanţa – va exista o paradă a navelor militare.

Programul oficial va începe la ora 9.50, când va fi prezentat onorul comandantului Serviciului Fluvial, comandor Petrică Coman. La 10.30 este programată parada navelor de luptă din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie şi Divizionului 88 Vedete Fluviale. Cele trei vase prezentate, respectiv monitorul fluvial 47 “Lascăr Catargiu”, vedeta blindată “Opanez” şi vedeta fluvială 151, vor efectua câteva exerciţii specifice, ce vor putea fi urmărite până la ora 11.10. După retragere navelor militare, va veni rândul zeului Neptun să dea startul jocurilor marinăreşti specifice: rasul ghiborţului, mireasa furată de piraţi, porcul la şcondru ori raţa la apă. Amatorii pot vizita, între orele 14 şi 16, navele de luptă trase la chei. Trebuie remarcat faptul că, pentru a face economie la sânge, în acest an de criză, marinarii brăileni vor desfăşura exerciţiile fără nici un fel de repetiţie.

Manifestările legate de Ziua Marinei au debutat încă din data de 8 august, când la Baza Navală Brăila de pe braţul Arapu a fost organizată o zi a porţilor deschise. Prilej cu care familiile, şi mai ales copii celor care-şi desfăşoară activitatea aici, au putut vedea locul şi condiţiile unde marinarii brăileni îşi efectuează serviciul, zilnic, gata de acţiune în orice moment. De asemenea, prin grija Ligii Navale Române, organizaţie a cărei conducere şi nucelu de bază se află la Brăila, joi, la Cercul Militar, a avut loc un simpozion dedicat Zilei Marinei, la care au fost prezentate aspect mai puţin cunoscute din trecutul de luptă al forţelor navale de pe fluvial Dunărea.
Brăilenii contribuie şi la serbarea care va avea loc la Constanţa. Aici se află deja două nave -  un monitor şi o vedetă din cadrul Serviciului Fluvial Brăila, care vor perticipa la manifestările organizate la malul mării.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite