Brăileni condamnaţi pentru însuşire ilegală de fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi pentru infracţiunea de „folosire şi prezentare de declaraţii inexacte, care au avut drept scop obţinerea pe nedrept de fonduri comunitare", oamenii de afaceri brăileni Puiu Alexandru D. şi Victoria C. au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare, cu suspendare condiţionată. La aceasta, se adaugă o pedeapsă coplementară de 2 ani, constând din interzicerea uno

Adriana Ani G., al treilea inculpat cercetat de DNA în acelaşi dosar de însuşire de fonduri europene, a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Turhan S., a patra persoană anchetată în dosarul deturnării de fonduri europene, a fost achitat.

Cei de mai sus au fost trimişi în judecată în baza Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Puiu Alexandru D. este acuzat că a obţinut pe nedrept suma de 22.950 Euro (fonduri din begetul general al Comunităţilor Europene), prezentând declaraţii inexacte. Victoria C. a obţinut şi ea 1.000 de euro, folosind acelaşi procedeu ilegal.

Judecătoria Brăila obligă inculpaţii să plătească daune către Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite