Brăileancă moartă de patru ani în Spania, identificată după probele ADN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma colaborării cu autorităţile judiciare din Spania, realizată prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională- Biroul Naţional Interpol, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale- Biroul Urmăriri au stabilit identitatea unui cadavru cu identitate necunoscută, de sex femeiesc, găsit la data de 26 martie 2008, în localitatea Puente del Obispo- Jaen, din Spania.

Poliţiştii au stabilit că este vorba despre o femeie de 34 ani, din municipiul Brăila, cunoscută cu afecţiuni medicale cronice, fapt ce a dus şi la decesul acesteia, urmărită la nivel naţional şi internaţional, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, întrucât a dispărut în împrejurări necunoscute pe teritoriul Spaniei.
Specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat constatarea tehnico-ştiinţifica genetică, în vederea stabilirii relaţiei de filiaţie sau de rudenie între cadavrul cu identitate necunoscută, pe baza profilului ADN, trimis de autorităţile spaniole, şi a profilelor ADN ale fiicelor acesteia.
Recunoaşterea dispărutei, după fotografiile judiciare trimise de autorităţile spaniole, a fost făcută de către cele două fiice, rude apropiate şi vecini.
Din concluziile Raportului de constatare tehnico-ştiinţifică, din 4 ianuarie 2012, întocmit de specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică- Serviciul de Biocriminalistică, a rezultat că respectivul cadavru cu identitate necunoscută este mama biologică a celor două brăilence.
În ziua de 13 ianuarie a.c., a fost informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internţională- Biroul Naţional Interpol cu privire la identificarea cadavrului în cauză, totodată, fiindu-le înaintată o copie a Raportului de constatare tehnico-ştiinţifică.
Rudele acesteia urmează să se adreseze Ministerului Afacerilor Externe- Consulatului României din Sevilla, în vederea eliberării certificatului de deces.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite