Brăilean condamnat pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia Brăila
FOTO: Poliţia Brăila

Unul câte unul, traficanţii de droguri autohtoni sunt depistaţi şi aduşi în faţa justiţiei. Pedepsele sunt în general mari, însă fenomenul, în loc să dispară, devine un adevărat flagel.

„Conform Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pentru deţinere şi trafic cu haşiş sau canabis suspectul riscă între 3 şi 15 ani de închisoare, iar pentru trafic cu cocaină, de la 10 la 20 de ani de închisoare, fiind vorba de droguri de mare risc", a precizat judecătorul Vasilica Roş, purtător de cuvânt al Tribunalului Brăila.

Pedeapsă blândă

Prins în flagrant, în timp ce vindea o doză de canabis investigatorilor sub acoperire, Andrei Bogdan Cimpoiaşu, de 32 de ani, din Brăila, a fost condamnat, aseară, pentru deţinere şi trafic de droguri.

„Potrivit anchetatorilor DIICOT, în august 2010, inculpatul a oferit spre vânzare investigatorilor un gram de canabis, fiind prins în flagrant. În autoturismul cu care venise suspectul, într-o pungă, mai precis în portiera autoturismului, au fost găsite alte 6,5 grame canabis destinat comercializării", a spus magistratul.

Judecătorii brăileni - spaima violatorilor / Recidivist condamnat la 17 ani de închisoare pentru viol

Cimpoiaşu, care a făcut negoţ cu canabis - drog de risc - a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, oamenii legii ţinând cont de faptul că a vândut o cantitate relativ mică de substanţe psihotrope.

Arestat preventiv din luna august, traficantul de droguri a fost pus, ieri, în libertate. Întrebat de unde a procurat canabisul, Ciompoiaşu le-a spus judecătorilor: „De la o persoană necunoscută". Hotărârea Tribunalului Brăila poate rămâne definitivă în zece zile de la pronunţare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite