Brăilean arestat preventiv pentru trafic de persoane şi proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţişti brăileni în acţiune. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Poliţişti brăileni în acţiune. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (S.C.C.O.) Brăila, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.)-Biroul Teritorial Brăila, au probat activitatea infracţională a unui brăilean de 36 de ani, care se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 3 ani şi 4 luni închisoare.

Acesta fusese condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, conform mandatului de executare, emis la data de 3 noiembrie 2009, de către Judecătoria Brăila.


Acestuia i s-a probat că, din anul 2005 până în prezent, a racolat, transportat şi cazat în vederea exploatării sexuale mai multe tinere, unele dintre ele fiind minore, uneori folosindu-se de ameninţări la adresa acestora şi a membrilor familiilor lor.


La data de 23 februarie 2012, poliţiştii S.C.C.O. Brăila, în colaborare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române-Direcţia Investigaţii Criminale-Serviciul Urmăriri şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila-Serviciul de Investigaţii Criminale, l-au depistat pe cel în cauză pe raza localităţii Popeşti Leordeni, din judeţul Ilfov.


După depistare, brăileanul a fost escortat din municipiul Bucureşti la sediul Biroului Teritorial Brăila al D.I.I.C.O.T., pentru continuarea cercetărilor cu privire la comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată, fapte prevăzute şi pedepsite de Art. 12, alin.1 şi 2, lit. „a", din Legea 678/2001 (privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane) şi, respectiv, Art.329, din Codul Penal.


Procurorii au dispus, prin ordonanţă, reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.
În ziua de 24 februarie, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă, pentru infracţiunile menţionate. Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 29 de zile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite