Brăila va fi „şantier în lucru” în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest an va fi unul extrem de important pentru oraş din punct de vedere al proiectelor pe infrastructură. Municipalitatea are nouă proiecte pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, dintre care cinci pe infrastructură, două pe componenta socială şi două pentru clădiri de patrimoniu, în valoare totală de 18, 6 milioane de euro.

Primele două proiecte din Planul de Dezvoltare Urbană care au fost scoase deja la licitaţie vizează reabilitarea Căii Galaţi şi a Căii Călăraşilor.
Pentru reabilitarea străzii Calea Călăraşilor, pe tronsonul b-dul Dorobanţilor - Piaţa Independenţei, valoarea estimată a contractului de lucrări este de 28.113.000 lei. Reabilitarea străzii Calea Galaţi vizează tronsonul b-dul Dorobanţilor - strada Costache Negruzzi.


Valoarea estimată a contractului de lucrări se ridică aici la 7,9 milioane de lei. Ambele proiecte vizează reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată, refacerea branşamentelor la proprietari până la limita proprietăţii, refacerea sistemului rutier şi a infrastructurii pietonale, reabilitarea zonei verzi adiacente, amenajarea de parcări, refacerea căii de rulare a tramvaielor (schimbarea şinelor cu dale de beton turnate, cu covor de cauciuc pentru atenuarea zgomotului şi a vibraţiilor).


Licitaţii lansate


„Pentru aceste două proiecte, licitaţia a fost lansată. Licitaţia pentru reabilitarea Căii Călăraşilor a fost ridicată pe SEAP, vineri, şi a fost publicată şi în Jurnalul Oficial al UE", ne-a declarat Iuliana Neagu, director al Direcţiei Strategii, Programe şi Proiecte de Dezvoltare, Relaţii Internaţionale.


Fântâna, în plan


Pe lângă acestea două mai există încă trei proiecte pe infrastructură pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.
„Avem încă trei proiecte pentru care sperăm să semnăm contractele de finanţare luna aceasta", ne-a mai spus Iuliana Neagu.


Este vorba despre reabilitarea platoului din faţa Palatului Administrativ prin refacerea sistemului de canalizare, a zonei pietonale, realizarea a două zone de relaxare cu jeturi de apă din podea, respectiv jeturi luminoase pentru anotimpul de iarnă, reabilitarea zonei de promenadă pe Calea Călăraşilor către faleză (jocuri de lumini şi o componentă fonică la fântână) şi reabilitarea Parcului Monument: toaletarea copacilor, amenajarea unor alei şi a unui sistem de irigaţii în zona verde.


„În acest an, Brăila ar urma să arate ca un şantier în lucru. Pe lângă disconfortul creat de aceste lucrări trebuie să vedem şi avantajele unei reamenajări a oraşului", a declarat primarul Aurel Simionescu, referitor la planurile Municipalităţii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite