Brăila:EXCLUSIV:Povestea porumbiţei care a devenit regina cerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tandemul Alexandru şi Matei, alături de Queen şi Romina, cele două păsări participante în expoziţia naţională.
Tandemul Alexandru şi Matei, alături de Queen şi Romina, cele două păsări participante în expoziţia naţională.

După ce era să fie alungată din crescătorie fiindcă nu dădea rezultate, porumbiţa Queen a devenit una dintre cele mai rapide din ţară. Exemplarul a fost recent admirat în cadrul Expoziţiei Naţionale a Federaţiei Crescătorilor de Porumbei, unde de altfel s-au şi confirmat performanţele sale: locul I la Brăila şi locul VII pe ţară.

Daţi click aici pentru a vedea galeria foto

Una dintre cele mai rapide păsări din România se află la Brăila. Nu este răpitoare şi nici lăstun, este o porumbiţă pe cât de gingaşă, pe atât de iute, din crescătoria tandemului columbofil „Alexandru şi Matei".

A fost recent admirată în cadrul Expoziţiei Naţionale a Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România, ocazie cu care i s-au recunoscut performanţele: locul I la Brăila şi locul VII pe ţară, la categoria fond maraton maturi.

Aflaţi, în exclusivitate, povestea exemplarului care a zburat într-un an peste 3.000 de km. A fost lansată din Polonia şi a ajuns acasă mai repede decât orice serviciu de curierat internaţional.

Porumbiţa a fost la un pas de a fi alungată din crescătorie, după ce la competiţia din 2008 nu a dat nici cele mai mici semne că ar fi un exemplar valoros. Mergând pe ideea că oricine merită a doua şansă, columbofilii au angajat-o din nou în competiţie.

„Viitoarele performanţe ale unui porumbel pot fi anticipate de la primele lui ore de zbor şi în cele mai multe cazuri, viitorul campion trebuie să provină din părinţi de rasă, aşa cum este cazul acestei porumbiţe", ne-a explicat Dorin Matei.Convingerile crescătorilor s-au confirmat cu un an mai târziu, când a clasat în concursul naţional.

Vitezomana Queen, de la noi

image

A primit numele Oueen după tradiţia columbofililor de a-şi boteza porumbeii din crescătorie.

„Obişnuim să studiem un porumbel pe toate părţile, la fel cum alţii studiază caracteristicile unui automobil. Un porumbel de calitate are aripile într-un anumit fel, musculatura are o anumită formă, iar ochii dau şi ei anumite indicii. Queen a noastră are toate caracteristicile unei învingătoare", punctează Ionuţ Alexandru.

Porumbeii voiajori merită orice sacrificiu

Tandemul „Alexandru şi Matei" a prins contur relativ recent, în 2008. Cu toate acestea, rezultatele nu au întârziat să apară. Pasiunea pentru înaripate le răpeşte destul de mult timp columbofililor, însă ei spun că merită orice sacrificiu. La ora actuală au în crescătorie 80 de porumbei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite