Brăila/EXCLUSIV: Liderul clanului “Caţali” a fost dat în urmărire generală, după ce a tăbărât cu gaşca lui pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Bogăţeanu, zis Romică Caţali
Radu Bogăţeanu, zis Romică Caţali

Temutul lider al clanului "Romică Caţali", Radu Bogăţeanu, de 39 de ani, din Vărsătura- Chiscani, a fost dat, astăzi, în urmărire generală. Bogăţeanu a dispărut de acasă după ce instanţa Judecătoriei Brăila l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare pentru ultraj.

Alături de Radu Bogăţeanu este urmărit şi "locotenentul" acestuia, Adrian Bălan, de 34 de ani, zis "Adi", din municipiul Brăila, condamnat, în aceeaşi cauză, la doi ani de închisoare, tot pentru ultraj.

Cauză veche, pedeapsă nouă

Potrivit unui comunicat remis pe adresa Adevărul de Seară de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila, în sarcina celor doi s-au reţinut mai multe infracţiuni care datează din 2006.


"La data de 15 februarie 2006, la orele 20.00, un echipaj de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, exercitându-şi atribuţiunile de serviciu pe raza municipiului, a fost sesizat de către un cetăţean cu privire la faptul că, pe Calea Călăraşilor, în apropierea străzii Chişinău, avea loc un scandal public generat de mai multe persoane care erau înarmate cu bate şi răngi", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspepectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.


Când au ajuns la locul faptei, poliţiştii au constatat că în dreptul blocului N, de pe Calea Călăraşilor, se afla un grup format din 20, 25 de inşi, care la vederea oamenilor legii au luat-o la fugă. Poliţiştii i-au urmărit şi pe trei dintre ei i-au prins.


"Intraseră în scara blocului amintit, imobilizându-i la etajul 3, percheziţionându-i corporal şi conducându-i la autoturismul Poliţiei. În acel moment, de maşină s-au apropiat Bogăţeanu Radu şi Bălan Adrian, împreună cu aproximativ 20 de persoane. Aceştia le-au adresat poliţiştilor injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, Bogăţeanu Radu lovind autoturismul de poliţie şi spărgând un geam al acestuia", a adăugat inspectorul Şogor.

Focuri de armă pentru prinderea lor


Băieţii au sărit pe poliţişti, iar, pentru a scăpa, aceştia au folosit armamentul din dotare. Poliţiştii au tras în plan vertical şi au reuşit să-I potolească.

"Astăzi, 28 ianuarie 2010, lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale au solicitat punerea în urmărire la nivel naţional a celor doi, întrucât, în urma desfăşurării activităţilor specifice, au stabilit că se sustrag de la executarea pedepsei cu închisoarea.
Cine poate da informaţii despre aceştia, care să vină în ajutorul judiciariştilor brăileni, este rugat să se adreseze celei mai apropiate unităţi de Poliţie, ori să apeleze, gratuit, la numărul de telefon 112, sau, taxabil, 0293.606100, interior 20163, la Compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila
", a mai spus Jenel Şogor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite