Primăria doar "mângâie" magazinele de vise cu atenţionări. Deşi interzise, etnobotanicele se vând chiar lângă şcoli!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrar deciziei Consiliului Local care le-a scos în afara legii, patru magazine care comercializează plante etnobotanice îşi văd în continuare de treabă. Nu au fost nici măcar amendate, doar atenţionate.

"Proprietarii au fost atenţionaţi să-şi închidă magazinele. Încă nu au fost date amenzi", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Până vor fi luate aceste măsuri, numărul consumatorilor de etnobotanice este în creştere pe plan local, după cum am aflat de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila.

"Persoanele care ni se adresează au între 16 şi 26 de ani. Foarte mulţi dintre consumatori ajung la UPU fiind direcţionaţi apoi către Psihiatrie, aceste substanţe putând declanşa apariţia unor boli psihice", ne-a declarat dr. Marcela Urdă, medic specialist în cadrul Centrului.

Niciun fel de amenzi

Edilul şef recunoaşte că există măsuri coercitive care trebuie luate nu numai de Primărie cât şi de alte instituţii pentru a închide aceste firme.

"Va trebui să găsim o formulă pentru închiderea lor. Înţelegem că o afacere este o afacere, însă atâta vreme cât ea induce diverse stări care vizează sănătatea oamenilor, trebuie luate măsuri", a precizat Simionescu.

Marcel Constantin, comisar şef la Garda Financiară Brăila, ne-a declarat că a avut loc o discuţie între reprezentanţii Gărzii şi cei ai Municipalităţii privind închiderea acestor magazine, dar deocamdată nu s-a trecut la măsuri concrete.

În mod normal, ulterior hotărârii adoptate în CLM, Primăria ar fi trebuit să le ridice autorizaţia de funcţionare. Reprezentanţii autorităţilor locale susţin în continuare că aceste magazine vor fi închise, dar nimeni nu ştie când şi în ce mod.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite