Brăila, sub Cod Galben de ceaţă: trafic îngreunat atât pe şosele, cât şi pe fluviu. Navele au pus radarele şi luminile de avarie în funcţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaţă pe şosele. Foto: Nicoleta Butnaru
Ceaţă pe şosele. Foto: Nicoleta Butnaru

Ceaţa densă dă bătăi de cap atât şoferilor, cât şi navigatorilor. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, până la limita evitării oricărui pericol, şi să folosească luminile de ceaţă.

Probleme din cauza ceţii care reduce vizibilitatea la 30-40 de metri prin unele locuri sunt şi pe fluviu. Conducătorii bacurilor ce fac regulat curse Brăila-Tulcea au pus radarele în funcţiune, iar de o parte şi de alta a fluviului au fost aprinse luminile de semnalizare.

"Circulăm cu prudenţă, avem coordonare prin radar de la punctele de control, mergem mai încet şi cu atenţie maximă. Ceaţa este într-adevăr densă, aşa e în această perioadă pe Dunăre. Dimineaţă nici nu se vedea prova", ne-a declarat Marian Topciu, căpitan bac Oltişorul 3.

Şoferii sunt şi ei avertizaţi să circule cu atenţie. "Prudenţă maximă pe drumuri, iar pe bac suntem la mâna marinarilor. Am mai văzut ceaţă atât de ensă, dar parcă nici chiar aşa. Vizibilitatea este aproape de zero", ne-a spus Costin Varga, şofer de tir, care aştepta să traverseze Dunărea cu bacul spre Tulcea.

ISU Brăila avertizează că s-a instituit Cod Galben de ceaţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite