Mulţi şomeri brăileni nu vor să se recalifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii AJOFM se plâng că şomerii nu vin la cursurile organizate de ei. Situaţia este surprinzătoare, cred autorităţile, atât timp cât aceste cursuri oferă o şansă în plus pentru găsirea unei slujbe adecvate

Marilena are 26 de ani, este şomer cu studii superioare şi nici nu vrea să audă de cursurile gratuite de recalificare de la AJOFM. Ca ea, în Brăila, sunt peste 10.000 de persoane care preferă să plece din ţară decât să-şi schimbe profesia.


Ca urmare a analizei efectuate pentru identificarea deficitului de muncă la nivel local, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, prin Planul Judeţean de Formare Profesională pentru anul 2011 şi în limita bugetului alocat, a programat organizarea a 25 de cursuri de formare profesională pentru un număr de 660 de persoane, dintre care 600 şomeri şi 60 de persoane aflate în detenţie.


BANII ORICUM SE DUC
Pentru şomeri profesiile pentru care există cursuri de calificare sunt: agricultor şi crescător de animale, brutar, cofetar, confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, constructor drumuri şi poduri, dulgher, zidar, zugrav, frizer, contabil, operator introducere date validare.


În primele şapte luni ale anului în curs, 476 de şomeri aflaţi în evidenţa Agenţiei au fost cuprinşi în 31 de cursuri organizate de instituţie. Există însă o problemă, mulţi şomeri nu vor să se înscrie la aceste cursuri din diverse motive mai mult sau mai puţin întemeiate, deşi banii destinaţi acestor cursuri se topes oricum.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite