Brăila va fi şantier în lucru timp de doi ani. “Un rău necesar!” – spun autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea simultană a străzilor Griviţei şi Dorobanţilor pune probleme celor care vin ocazional, dar şi brăilenilor.

Toată lumea se plânge de lipsa unor indicatoare rutiere care să indice traseele corecte şi mai ales să dirijeze participanţii la trafic către rutele de ieşire din municipiu.

Lucrările au început în forţă şi în numai câteva zile întreaga arteră a fost răscolită. De la vechiul abator până la strada Apollo se circulă numai pe un singur fir, cu dificulate. Pentru şoferii din alte oraşe circulaţia a devenit un adevărat calvar dat fiind faptul că indicatoarele arată doar ocolire fără a da vreo relaţie asupra direcţiei.

"Brăila este un oraş simplu şi am mai fost de câteva ori pe aici. Acum însă pur şi simplu m-am încurcat pentru că nu am găsit niciun indicator care să-mi indice pe unde trebuie să merg ca să ajung la DN 2 B către Buzău. A trebuit să opresc să întreb pe unde să o iau", ne-a declarat Gheorghe Afrăsinei, de 41 de ani, din Vaslui, ajuns ocazional la Brăila.

"De la strada Apollo oricine poate vira către cartierul Chercea şi merge după aceea pe strada Mărului până la Şcoala 18. Pentru noi , taximetriştii acesta este un drum pe care-l folosim de ani de zile şi pe care-l recomandăm celor care nu vor să-şi facă praf maşinile pe Dorobanţi", ne-a declarat Virgil Stan, 39 de ani, taximetrist.

Povară pentru bătrâni

Mulţi dintre locuitorii din partea de nord a municipiului spun că odată cu scoaterea tramvailelor ajung mult mai greu în zona Pieţei Mari de unde îşi făceau regulat aprovizionarea, mai ieftin decât în alte zonă unde locuiesc.

"Cobor la Dorobanţi şi merg pe jos până la Apollo de unde iau din nou tramvaiul până la Piaţa Mare. Am abonament dar nu pot să merg roată tot oraşul pentru că pierd prea mult timp şi este şi de bun simţ ca să nu ocup un scaun atâta timp ", ne-a declarat Mihai Olteanu, 76 de ani, pensionar.

Cei care execută reabilitarea străzii Griviţei au ajuns în această dimineaţă cu lucrările la Piaţa Mare. Strada fost blocată iar excavatoarele au început să taie şanţul în care vor fi pozate noile galerii pentru apă canal.

"Dacă ne ajută vremea în două luni terminăm treaba şi trecem mai departe. Dar cu siguranţă până la 1Mai tronsonul dintre strada Calea Galaţi şi Eremia Grigorescu se va circula la gata", ne-a declarat Ion Moraru, dispecer pe şantier.

În decembrie 2010, după o amânare de un an, Curtea de Apel Galaţi a soluţionat contestaţiile celor care au licitat la realizarea reabilitării Bulevardului Dorbanţi. Lucrarea de 30 milioane de euro este executată de "Tancrad", în parteneriat cu "Euro Construct", "Max Boegl" şi "Swietelsky Baugesellschaft".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite