Brăila: Se închide al doilea mare magazin din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Se închide al doilea mare magazin din Brăila
Brăila: Se închide al doilea mare magazin din Brăila

După ce în urmă cu două luni s-a închis „Armonia”, acum a venit rândul hypermarketului „PIC” să pună cheile în cui Hypermarket „PIC” este al doilea mare magazin care se închide la Brăila în mai puţin de un an. Grupul PIC a fost primul parc de retail românesc care a deschis un magazin la Brăila în octombrie 2007. Odată cu închiderea PIC, s-a desfiinţat şi „Flanco”.

Criza îşi arată din nou colţii la Brăila. După ce în urmă cu câteva luni, Complexul Comercial „Armonia” îşi anunţa închiderea pentru următoarele şase luni, acum a venit rândul celor de la „PIC” să-şi concedieze oamenii şi să-şi închidă porţile.

Zeci de oameni au aflat că vor rămâne pe drumuri, iar disperarea i-a cuprins pe toţi cei care au muncit la hypermarket fie şi numai pentru câteva luni.

Angajaţi cu ochii în lacrimi

„Nu ştiu ce voi face şi cum mă voi descurca pe viitor. Am aflat că am rămas fără loc de muncă. Am fost anunţată de ceva timp, dar este foarte grea o astfel de veste. Nici nu pot să beneficiez de indemnizaţie de şomaj, eram angajată doar de câteva luni”, spune una dintre fetele de la casă, în timp ce alta adaugă printre lacrimi:

Am avut surpriza să aflu că am ceva probleme cu cartea de muncă. Îmi este teamă să mă duc la ITM că dacă apoi nu-mi vor mai încheia cartea de muncă. Sunt disperată, soţul este şomer şi acum şi eu”.

Spaţiile, altă dată pline de brăileni veniţi la cumpărături, erau, ieri, goale. Doar câţiva angajaţi se chinuiau să strângă marfa de pe rafturi, să o împacheteze şi să o urce în camioane.

 „Nu ştim nimic. Noi doar facem curăţenie şi strângem marfa. Nu ştim ce se va întâmpla cu noi”, ne-a întâmpinat unul dintre angajaţi.

Ultimii chiriaşi strângeau, şi astăzi, de zor, ultimile produse. În afară de două – trei firme la care lumina era aprinsă şi angajaţii făceau curăţenie, la restul obloanele erau trase. Mai toate rafturile din incinta hypermarketului erau, de asemenea, goale.

Doar la raionul de cosmetice angajaţii mai aveau câteva produse de strâns. Oricine putea intra şi ieşi fără probleme, asta pentru că firma de pază şi şefii au fost primii care au plecat, birourile au început să fie eliberate încă de la începutul lunii octombrie. 

image



Disperarea se putea citi şi pe chipurile angajaţilor de la magazinul „Flanco”, asta după ce în mai puţin de şase luni au mai închis un magazin care se afla în incinta Complexului „Armonia”. Pentru ei totul s-a terminat, magazinul  din incinta „PIC” fiind ultimul din Brăila şi acum, odată cu desfiinţarea acestuia, firma „Flano” dispare din peisajul brăilean.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite