Brăila: Brăila a scăpat de dezastrul rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Brăila a scăpat de dezastrul rutier
Brăila: Brăila a scăpat de dezastrul rutier

Anul trecut, judeţul era pe primul loc pe ţară la accidente grave. Acum e pe locul 23 În statistica oficială a anului 2008, Serviciul Poliţiei Rutiere Brăila ocupa un nedorit loc I pe ţară la capitolul accidente rutiere grave, soldate cu victime. Pentru primele opt luni ale acestui an însă, poliţiştii au reuşit să coboare mult în clasament.

Bilanţul pe anul 2008 al Poliţiei Rutiere Brăila a relevat faptul că judeţul nostru s-a situat pe un deloc onorant loc I pe ţară în privinţa accidentelor grave de circulaţie soldate cu victime omeneşti.

Această situaţie a determinat conducerea Poliţiei să ia măsuri pentru reducerea factorilor de risc. Iar rezultatele nu au întârziat să apară: pe primele opt luni din acest an numărul de accidente s-a redus, iar Brăila a ajuns pe locul 23 pe ţară.

Radare în cascadă şi maşini în patrulare

„Primele măsuri pe care le-am luat au fost pentru temperarea celor care apasă pedala de acceleraţie, ştiut fiind că viteza este principalul factor de risc în ceea ce priveşte producerea de accidente grave”, ne-a declarat comisarul şef Marian Caragaţă, seful Poliţiei Rutiere Brăila.

„Am declanşat acţiuni de montare a unor aparate radar în cascadă pe DN2 B Brăila-Buzău, unde am acţionat împreună cu colegii de la SPR Buzău şi pe DE 584 Brăila-Slobozia. De asemenea, am avut echipaje în trafic care circulau cu viteza legală, astfel că, la vederea lor, cei care veneau tare, nu au avut ce face şi au redus viteza, conform legii. Acestea măsuri, precum şi o campanie puternică de prevenire susţinută de mass media, au dus la rezultatul de acum”, a mai spus Marian Caragaţă.

Ne omoară drumurile

Factorii favorizanţi ai accidentelor sunt conducerea imprudentă şi neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic, depăşirea neregulamentară şi starea proastă a drumurilor.

„Drumurile noastre sunt deplorabile. Dacă DN 2 B şi DE 584 sunt cât de cât mai bine întreţinute mergeţi pe Brăila- Focşani şi Brăila-Râmnicu Sărat şi vă rupeţi maşina”, ne-a declarat Gheorghe Ariciu, de 53 de ani, şofer profesionist.


Şeful Poliţiei Rutiere Brăila spune că s-a reuşit începerea unui program prin care să fie eliminaţi cât mai mulţi factorii de risc. După instalarea celor două sensuri giratorii pe centură, nu au mai avut loc acolo accidentele mortale. Urmează montarea unei separaţii de drum de la Cerrefour până la Trei Movile.

„Mergeţi pe Brăila- Focşani şi Brăila-Râmnicu Sărat şi vă rupeţi maşina”. Gheorghe Ariciu, şofer profesionist

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite