O intervenţie la fiecare 22 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este ritmul în care au lucrat şi lucrează poliţiştii brăileni. După ce au tras linie în urma activităţilor de anul trecut au putut constata că au avut nu mai puţin de 20.853 intervenţii din care 15.279 în municipiu şi 5.574 în judeţ.

Practic, la fiecare 22 de minute a fost înregistrat un caz care a solicitat prezenţa oamenilor legii.

„Unul din punctele forte este că durata de intervenţie dintre apelul făcut de cetăţeni la numărul unic de urgenţe 112 şi sosirea la locul unde suntem solicitaţi a ajuns la 10 minute. Este foarte important şi aceasta arată că se ajunge la intervenţie în timp real", ne-a declarat comisarul şef Costel Arbunea, şeful Poliţiei Municipiului.

Criminalitate în scădere

"În anul 2011, poliţiştii au intervenit la aproximativ 9.800 de evenimente şi au efectuat peste 3.500 de intervenţii rapide, razii şi acţiuni cu efective mărite în zonele cu potenţial criminogen", ne-a informat inspectorul Jenel Şogor, putătorul de cuvânt al poliţiştilor brăileni.

În urma actiunilor preventive, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au constatat o reducere a nivelului criminalităţii sesizate, de la 10.101, în anul 2009, la 9.792 infracţiuni (- 3%), tendinţă înregistrată şi în ceea ce priveşte infracţiunile judiciare (de la 5.603 la 5.306).

"Infracţionalitatea săvârşită cu violenţă a avut o evoluţie relativ constantă. În urma analizelor efectuate s-a constatat o creştere cu 5% la infracţiunile de loviri sau alte violenţe şi cu 18% la vătămare corporală, dar scădere cu 5% la vătămare corporală gravă şi cu 11% la viol", ne-a mai declarat inspectorul Şogor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite