Brăila: “Zilele Filmului Românesc” au debutat cu “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Talpeş, Media Image Factory
Nicoleta Talpeş, Media Image Factory

Filmul lui Andrei Ujică a stârnit nostalgie în rândul telespectatorilor vârstnici. Premiera "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a umplut sala mare a Teatrului "Maria Filotti". A fost un prilej pentru cei mai în vârstă să-şi aducă aminte de vremurile în care şi-au trăit mare parte a vieţii.

Vineri la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila au debutat Zilele Filmului Românesc. Primul film, programat pentru ora 11.30 a fost "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" în regia lui Andrei Ujică. Brăilenii, mai ales cei în vârstă care au prins, din plin, Epoca Ceauşistă, au vizionat cu nostalgie scenele care arătau manifestările de la diverse sărbători comuniste.


"A fost un film frumos. Ne aşteptam la mai multe scene cu ei doi, scene din viaţa personală. Au fost mai mult scene de la vizitele lui, de la întâlniri. A fost un prilej să ne reamintim cum era atunci, cum era când ne duceam la sărbătoarea de 1 Mai" au spus soţii Tudor. Ei şi-au mai amintit că "odată am fost la Predeal şi nu ne-au dat voie să mergem pe soşea pentru că era Ceauşescu acolo, îşi plimba câinii. La un moment dat cineva a întrebat dacă are voie să se uite. Ni s-a părut foarte ridicol să întrebe dacă are voie să se uite."


La premieră a fost prezent şi Petre Ion, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice. El a considerat că filmul este unul în primul rând educativ. „Un film foarte interesant pentru cei care îl pot înţelege. Este educativ pentru copii, pentru cei care nu au trăit în acea epocă, să vadă cum era atunci şi că nu era chiar aşa de rău. Erau vremuri când puteai să-ţi creşti copiii, iar bunicii puteau fi, într-adevăr bunici. Sper ca în zilele următoare să vină şi alte persoane să vadă acest film documentar foarte interesant pentru întreg poporul român".


Evenimentul se vrea începutul unei promovări adevărate a filmului românesc.


„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" este filmul care a deschis „Zilele Filmului Românesc" la Brăila. Organizatorii speră ca acest eveniment să devină o tradiţie care să ajute la promovarea filmelor româneşti, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări care ştiu să-şi promoveze propriile producţii, de exemplu Franţa. „Acest eveniment îşi propune promovarea filmului românesc. La noi în ţară nu li se acordă atenţia meritată filmelor româneşti. Proiecţiile prezentate zilele acestea sunt, unele dintre ele, filme premiate la nivel internaţional" a declarat Nicoleta Talpeş din partea Media Image Factory.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite