Brăila: Zeci de şcoli îşi aşteaptă viitorii elevi. Vezi aici când şi cum încep înscrierile pentru clasa I!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii trebuie să se pregatească din timp pentru înscrierea copiilor care au împlinit vârsta de şcolarizare pentru clasa I. Înscrierea pentru anul şcolar 2011 - 2012 va putea fi facută la începutul lunii martie 2011.

O programă şcolară mai lejeră şi mai multă stabilitate pentru profesori. Beneficiile Legii Educaţiei au fost discutate la Brăila

Conform prevederilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), fiecare unitate şcolară din învăţământul primar a judeţului este obligată ca la intrare să aiba un panou destinat înscrierilor pentru clasa întâi. Acesta trebuie să cuprindă data la care începe înscrierea, numărul de clase care vor funcţiona în anul 2011 - 2012, precum şi documentele necesare.

Înscrierea se va face în functie de situaţia arondării străzilor din fiecare circumscripţie şcolară, conform regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învaţământ preuniversitar. Potrivit acestora, pot fi înscrişi, în limita locurilor disponibile, şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administrare al Şcolilor.

Este interzisă condiţionarea înscrierii în clasa întâi de susţinerea unor taxe, cu excepţia celor prevazute de regulamentele şcolare, precum şi perceperea unor sume sau "sponsorizări" din partea părinţilor la înscriere.


În municipiul Brăila există 40 de şcoli generale care îşi aşteaptă viitorii elevi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite