Brăila: Zece milioane de lei vor fi alocaţi pentru afaceri la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei comune din judeţul Brăila, Chiscani, Măxineni şi Râmnicelu, au fost selectate pentru a participa la proiectul „RURES. Spaţiul rural şi economia socială în România".

Programul urmăreşte dezvoltarea comunităţilor selectate prin activităţi de economie socială. În acest scop vor fi dezvoltate întreprinderi sociale.

Durata de implementare este până în luna iulie 2013, iar valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 10 milioane de lei.

Finanţarea a fost obţinută de la Fondul Social European prin POSDRU 2007 - 2013.

Criteriile care au stat la baza selectării localităţilor participante au vizat potenţialul de dezvoltare economică, caracteristicile socio-demografice, existenţa unor persoane cu potenţial antreprenorial, dar şi a persoanelor aparţinând categoriilor defavorizate pentru care dezvoltarea în comunitate a unor unităţi de economie socială poate reprezenta o şansă la o viaţă mai bună.

Şansă pentru comunele cu potenţial

„Suntem încântaţi să constatăm că numeroase localităţi din mediul rural românesc au potenţial de dezvoltare atât de mare, dar este în acelaşi timp îngrijorător cât de neexplorat este acesta. Sperăm că proiectele europene care au fost aprobate şi care sunt dedicate economiei sociale vor reuşi să suplinească această lipsă", a declarat Radu Moţoc, manager al proiectului.

Deocamdată nu se ştie câţi bani vor fi repartizaţi fiecărei comune în parte.

„Nu ştim câţi bani vom primi, acest lucru urmează să se stabilească. Acum ne-am pregătit să trimitem câteva persoane la cursurile organizate în cadrul proiectului", ne-a declarat Ion Crăciun, primarul localităţii Chiscani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite