Brăila: Weekend teatral: "8 femei" şi "Mai cântă o dată, Sam!" revin pe scena Teatrului "Maria Filotti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii care vor merge la teatru vor avea ocazia să vadă două dintre piesele de succes din ultimii aniTeatrul „Maria Filotti" a pregătit repunerea în scenă a spectacolelor „8 femei" care se va juca mâine şi „Mai cântă o dată, Sam" care se joacă duminică.

Povestea din Ajun de Crăciun din piesa „8 femei" de Robert Thomas, regia Radu Nichifor, are loc sâmbătă. Capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigaşul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă.


Pe parcursul investigaţiilor, fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus iar secretele care vor ieşi la iveală vor adânci şi mai mult misterul, căci toate opt sunt suspecte cu mobil întemeiat.


Distribuţie feminină


Textul lui Robert Thomas oferă excepţionale partituri actoriceşti, opt biografii complexe aşteptând voci puternice care să le rostească angoasele şi să le joace destinul.


O punere în scenă foarte reuşită, cu un decor ingenios, care dă senzaţia publicului că, practic participă la acţiune, cu efecte speciale impresionante şi un joc de lumini deosebit, „8 femei" este o piesă care, cu siguranţă, merită văzută.


Duminică, de la ora 18.00, la Sala Mare a teatrului publicul brăilean este aşteptat la spectacolul "Mai cântă o dată, Sam" de Woody Allen, în regia lui Bogdan Drăgulescu.


Simptome nevrotice


Într-un decor rafinat, impregnat parcă de personalitatea lui Allen, spectacolul se derulează fluent, ca o prelungire a filmelor ce-l obsedează pe protagonist.


Allen are "o magazie de simptome nevrotice" şi toate sunt în legătură cu relaţia lui cu femeile. De aici şi comicul de situaţie, întâmplările fiind destul de ciudate.


Tot spectacolul poartă acel aer rarisim din Casablanca, datorită muzicii cântată la pian de Sam, dar şi a umorului fin, plin de candoare.


"Mai cântă o dată, Sam!" este un spectacol care a avut întotdeauna un mare succes, de aceea a fost reluat. Au fost nişte probleme cu distribuţia la un moment dat, din această cauză, o perioadă a fost programat mai rar, dar acum s-a reluat", ne-a declarat Mircea Bodolan, directorul Teatrului "Maria Filotti".


Chiar dacă este o montare veche, "Mai cântă o dată, Sam!" şi-a păstrat farmecul şi este genul de spectacol care te face să vrei să îl revezi de câteva ori.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite