Brăila: Vitezomanii de pe Calea Călăraşilor vor fi trataţi cu limitatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea Călăraşilor va intra în reabilitare
Calea Călăraşilor va intra în reabilitare

Administraţia locală va monta, în scurt timp, pe principala arteră a Brăilei, „cocoaşe" pentru limitarea vitezei. Acesta este „leacul" găsit pentru vitezomanii care fac „liniuţe" pe Călăraşi. Şoferii profesionişti îşi pun mâinile în cap: durata de viaţă a bucşelor şi amortizoarelor se înjumătăţeşte.

În bugetul Primăriei municipiului Brăila tocmai au fost prinse câteva investiţii menite a face traficul din oraş mai sigur. Printre acestea se discută şi montarea „cocoaşelor" în zonele nevralgice, limitatoare care au mai fost, cândva, montate pe carosabil, dar care au fost demontate după un val de reclamaţii din partea şoferilor.

„Nu mi se pare normal ca pe Calea Călăraşilor, care este semaforizată, ca şi pe toate marile artere semaforizate, de altfel, să avem din nou limitatoare. Din cauza unor puşti de bani gata care mai fac liniuţe târziu după miezul nopţii, nu mi se pare normal să avem de suferit toţi şoferii în general şi noi taximetriştii în special", ne-a declarat Marian Bârsan , taximetrist.

A trecut moda întrecerilor

Din punctul de vedere al poliţiştilor, acţiunile preventive desfăşurate în ritm susţinut sunt pe cale să-şi atingă scopul, fără aceste „capcane" din metal care se montează înaintea trecerilor de pietoni.

„Dacă anul trecut în primele nouă luni poliţiştii de la Serviciul Rutier au ridicat în vederea suspendării 417 permise, anul acesta, în aceeaşi perioadă, au fost ridicate numai 385 de permise, la regimul de viteză", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Din păcate, amatorii de liniuţe se întrec după ora unu din noapte şi numai după ce fac câteva ture pentru a se asigura că în zonă nu este nicun echipaj de poliţie.

Primarul Aurel Simionescu nu ar dori ştrangularea traficului, dar... „Analizăm oportunitatea introducerii semnelor de trecere de pietoni cu lumită intermitentă pentru atenţionarea şoferilor aflaţi în trafic la orele nopţii. În rest, sperăm ca şi pe mai departe Poliţia Rutieră să îi determine pe amatorii de linuţe să renunţe la acest obicei înainte de a se lăsa cu vreun eveniment nedorit", ne-a declarat Aurel Simionescu.

Se poartă mersul în zig-zag

„Degeaba se pun cocoaşe pentru că şoferii o să procedeze din nou ca acum trei ani, când se întreceau noaptea intrând în zig-zag pe contrasens, ceea ce este într-adevăr un pericol pentru traficul rutier. Poate-i mai bună soluţia Poliţiei de a sta permanent în stradă", a adăugat Marian Bârsan, taximetrist.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite