Brăila: Virozele fac ravagii printre copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi brăileni s-au îmbolnăvit în ultimele zile de viroze respiratorii. Potrivit datelor de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Brăila, numărul celor cu infecţii respiratorii a atins 1.121 de cazuri în ultima săptămână dintre care cele mai multe, 461, s-au înregistrat la copii între cinci şi 14 ani. Nici cei foarte mici nu au scăpat de îmbolnăvire, peste 230 de copii cu vârste sub patru ani fiind

Caz de relaţii sexuale cu un minor descoperit abia la maternitate

La gripă au fost înregistrate în ultima săptămână şase cazuri, diagnosticate clinic fără confirmare de la laborator, două dintre ele la copii între cinci şi 14 ani. În ceea ce priveşte pneumoniile, în ultima săptămână au fost înregistrate 414 cazuri, dintre care cele mai multe la copii: 192 la cei cu vârste între cinci şi 14 ani şi 136 la copii mai mici de patru ani.


„Cifrele sunt în uşoară creştere la viroze şi în scădere la cazurile de gripă şi pneumonii faţă de ultima săptămână din luna februarie", ne-a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. „De la începutul sezonului rece 2010 - 2011 am înregistrat şase confirmări de cazuri de gripă dintre care patru cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 şi două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal B", a mai spus aceasta.

Pentru a evita contactarea unui virus gripal sau al unei viroze, medicii recomandă să aveţi grijă la igienă şi evitarea aglomeraţiilor, mai ales că virusul AH1N1 poate fi transmis de la o persoană la alta prin tuse sau strănut dar şi printr-o simplă atingere ori prin intermediul unui obiect care a fost atins de o persoană infectată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite