Brăila: Video-A fost demarată campania de prevenire împotriva abuzurilor asupra copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii maltrataţi vor beneficia de ajutorul poliţiştilor
Copii maltrataţi vor beneficia de ajutorul poliţiştilor

„Când eu nu pot să vorbesc", campanie naţională de semnalare a cazurilor de încălcare a drepturilor copilului a fost lansată şi la Brăila. Prin această campanie se urmăreşte sensibilizarea opinei publice sub aspectul semnalării oricăror abuzuri împotriva copiilor. De acum, oricine are cunoştinţă de existenţa unui copil abuzat, exploatat sau care se află într-o altă situaţie critică, din care nu poate ieşi fără ajutor,

În cadrul parteneriatului încheiat între Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi Asociaţia Telefonul Copilului, a fost lansată, la nivel naţional, Campania „Când eu nu pot să vorbesc".

„Scopul acesteia vizează creşterea gradului de implicare a populaţiei în semnalarea cazurilor de încălcare a drepturilor copilului, la telefonul 116.111, serviciu gratuit gestionat de Asociaţia Telefonul Copilului. Aceasta este o organizaţie neguvernamentală non-profit al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor şi împotriva oricărei forme de abuz", ne-a comunicat inspectorul Jenel Şogor purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Linia telefonică este activă, în domeniul protecţiei copilului, 7 zile din 7, între orele 8.00-20.00.

Numărul de telefon 116.111 nu se substituie apelului de urgenţă 112, ci vine în sprijinul cetăţenilor care pot primi astfel, în plus, informaţii şi consiliere în domeniul drepturilor copilului.

Serviciile oferite de Telefonul Copilului 116.111 sunt următoarele:
* Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor;
* consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor;
* îndrumarea către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară;
* urmărirea modurilor de soluţionare a cazurilor;
* monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite