Brăila: Veteranii de război şi-au sărbătorit Ziua la Monumentul Eroilor din Făurei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 29 aprilie, ca semn de recunoaştere a meritelor deosebite a celor care au luptat pentru apărraea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

La Brăila în acest an veteranii au ales să sărbătorească la Monumentul Eroilor din Făurei unde au fost depuse coroane de flori. Delegaţia de veterani de război a fost condusă de general de brigadă Sandu Temistocle, din partea garnizoanei a participat colonelul Gheorghe Soare locţiitorul comandantului Brigăzii 10G. De asemenea a fost prezentă şi Muzica Militară condusă de lt.col Petrea Gogu.

Ziua Veteranilor de război a fost sărbătorită şi la Ianca. Acolo, la cimitirul orăşenesc s-a amenajat peluza eroilor. 13 de veterani de război din Ianca au primit decoraţia "Bărbăţie şi credinţă". Au fost prezentate momente din cel De-al Doilea Război Mondial sub genericul "Veterani pe drumul onoarei şi jertfei", memorial alcătuit de Muzeul Ianca.

image

În finalul acţiunii a fost prezentat un scurt moment artistic pregătit de elevii clasei a VI-a B de la grupul şcolar "Nicolae Oncescu" sub îndrumarea prof. Elena Gheorghiţă. După aceasta s-a vizitat Sala de Istorie Militară în care a avut loc vernisajul expoziţiei "Brevete, decoraţii şi medalii din timpul războaielor pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii României".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite