Brăila: Utilajele de deszăpezire au încă de lucru. De săptămâna viitoare vin iar ninsorile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni sunt anunţate din nou ninsori. Aşa că utilajele specializate prevăzute cu lamă şi dispersor de substanţe anti gheaţă care au lucrat necontenit în aceste zile pentru asigurarea unor căi de rulare cât mai bune în municipiu mai au front de lucru, potrivit prognozelor, încă trei săptămâni.

„M-am jurat anul trecut că dacă am ce trebuie străzile vor fi perfect practicabile m-am ţinut de cuvânt", ne-a declarat Dan Apostol directorul Direcţie Administrare şi Gospodărire Locală, în sarcina căruia pică operaţiunea de deszăpezire.


„Am primit banii necesari pentru deszăpezire avem clorură suficient. avem maşini putem să ne facem treaba" a conchis directorul.
Vremea specifică a făcut ca maşinile cu dispersoare să fie la lucru încă de la primele ore dimineaţa, pentru că pe timpul nopţii se aşterne un pat subţire de zăpadă care devine gheaţă ca de sticlă sub roţile maşinilor din cauza gerului.


„Se simte că anul acesta a fost altceva. Anul acesta s-a circulat destul de bine pentru că deşi este ger substanţele care sunt împrăştiate sunt foarte bune", ne-a declarat Ionuţ Alexe, şofer de taxi.
„Au dat cu substanţe chiar şi în pe străzile mai importante din cartiere" ne-a confirmat şoferul.


Dan Apostol a declarat că „aşteptăm căderi mai mari de zăpadă la sfârşitul lunii şi la mijlocul lui februarie. Dar îi asigur pe brăileni că anul acesta nu vor avea de ce să se plângă".


Poliţiştii de la Serviciul Rutier recomandă în continuare prudenţă participanţilor la trafic


Pe bulevarde mai ales se scutură chiciura din copaci şi se formează sub ei zone lispite de aderenţă. Acestea sunt periculoase mai ales în intersecţii afectând periculos capacitatea de frânare şi distanţele de oprire ale vehiculelor. "Recomandăm o viteză redusă de deplasare şi folosirea frânei de motor", ne-a declarat inspectorul Doru Stăncună de la Servicul Poliţiei Rutiere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite