Brăila: Unirea Principatelor se va sărbători pe Platoul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

24 ianuarie este ziua în care sărbătorim an de an, din 1859 încoace, Unirea Principatelor Române. De la ora 11.00, brăilenii sunt invitaţi în Piaţa Independenţei să se prindă în Hora Unirii, alături de autorităţile locale. Începând cu ora 11.30, pe Faleză are loc un spectacol de dans şi muzică populară.

Ca şi anul trecut, autorităţile locale îi invită pe brăileni să participe duminică, la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române. Fie că mergeţi la Casa Tineretului, în Piaţa Independenţei sau pe Faleza Dunării, peste tot veţi fi cuprinşi de sărbătoare.

Spre exemplu, în holul Casei Tineretului se va proiecta un film documentar, realizat de Muzeul Brăilei, ce va rula până la intrarea în sala de spectacole a oficialităţilor şi a invitaţilor. De asemenea, în holul mare al Casei Tineretului, Centrul de Creaţie Brăila organizează o minexpoziţie cu lucrări tradiţionale.

După evocarea momentului „24 Ianuarie 1859", grupuri de actori şi elevi de la Teatrul „Maria Filotti" şi Şcolile "Al. I. Cuza", „V. Alecsandri" şi "M. Kogalniceanu" prezintă programe artistice. Scenografia este semnată de Anca Cismaru.

La ora 11.00 sunteţi aşteptaţi în Piaţa Independenţei să vă prindeţi în Hora Unirii, alături de prefectul Dumitru Popa, preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu şi primarul Brăilei, Aurel Simionescu. Începând cu ora 11.30, pe Faleza Dunarii are loc un spectacol de dans şi muzică populară, realizat de elevii Şcolii „Vespasian Lungu" şi Ansamblurile din Ciocile şi Însurăţei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite