Brăila: Transport școlar pe chituci/Află de aici cu ce probleme se confruntă primăriile din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema reducerii cheltuielilor de personal în instituțiile bugetare se răsfrânge direct și asupra transportului elevilor la școală în localitățile din județul Brăila. În urma aplicării măsurilor prevăzute de OUG nr. 63/2010, unele unități școlare din județ au disponibilizat șoferii care deserveau microbuzele de transport a elevilor de la sate la comune și, ca urmare, activitatea nu se poate desfășura în condiții nor

Problema urgentă din rural a fost adusă în discuție de șeful ISJ la ședința Colegiului Prefectural atrăgându-le atenția primarilor că în calitate de ordonatori principali de credite trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea situației, și asta cât mai curând posibil.

image

„Atrag atenția primarilor că dacă biserica, școala, posturile de poliție nu sunt o prioritate pentru dumneavoastră, eu nu mai am ce discuta. Țineți cont că n-am făcut reduceri de personal cu bâta cum s-a întâmplat prin alte județe. Am făcut acele restructurări fără să dau oameni afară. Atâta timp cât am percutat imediat la diverse lucruri pe care mi le-ați cerut , aștept și de la duneavoastră același lucru", i-a atenționat inspectorul general al Inspectoratului Școlar al Județului Brăila, Viorel Botea, pe primari.

„Probabil că se vor găsi soluții, una dintre ele fiind externalizarea serviciului astfel încât să nu avem probleme", consideră Dumitru Popa, prefectul.

Una dintre acestea a venit deja de la primarul comunei Măxineni, Mihai Ruse care susține că șoferii care deservesc școlile ar putea fi încadrați la Capitolul Învățământ în bugetele localităților, și asta fără să afecteze numărul de personal.

La ora actuală sunt necesare în județ 69 de microbuze, numai 60 sunt asigurate și numai 46 sunt funcționale. Cele 14 microbuze nefuncționale sunt ARO model 338 și 429 și au intrat în dotarea primării lor, cu destinația de transport școlar, în perioada 2002-2004.

Acestea deserveau școlile cu clasele I-VIII din 8 localități. Conducerea Inspectoratului a solicitat deja la Ministerul Educației suplimentarea microbuzelor însă nu se știe când vor veni mașinile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite