Brăila: Tot mai mulţi mopedişti sunt implicaţi în accidente rutiere grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mopediştii încalcă adesea regulamentele rutiere
Mopediştii încalcă adesea regulamentele rutiere

Duminică, la 19.25, Marin M., de 50 de ani, din municipiu, în timp ce conducea mopedul pe DJ 211 A, în afara localității Viziru, din direcția Brăila-Constanța - la km 19+250 m -, a pierdut controlul direcţiei, a acroșat balustrada metalică din stânga drumului, după care s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a mopedistului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere sau curs de legislație rutieră, iar în momentul producerii accidentului nu purta casca de protecție.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Totodată, sâmbătă, la 19.30, Zaharia A., de 51 de ani, din municipiu, în timp ce conducea mopedul pe Calea Călăraşilor, la intersecţia cu Bulevardul Dorobanţilor - datorită stării vădite de ebrietate -, nu a păstrat distanţa faţă de autoturismul din faţa sa, condus de Georgian P., de 33 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului mopedului, precum şi a pasagerului Marian V., de 56 de ani, ambii fiind transportaţi la Spitalul Județean de Urgență Brăila, pentru îngrijiri medicale şi rămânând internaţi.

Participanţii la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că mopedistul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală

Vineri seară, la 21.35, Gabriel M., de 18 ani, din comuna Smârdan, judeţul Tulcea, în timp ce conducea autoturismul pe strada Anghel Saligny, din Brăila, a efectuat manevra de ieşire din parcare cu viraj dreapta, pătrunzând pe sensul opus, moment în care a tamponat mopedul condus de un tânăr de 17 ani, din municipiu, care circula regulamentar.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a mopedistului, care a fost transportat şi internat în spital pentru îngrijiri medicale.

Ambii participanţi la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite