Brăila: Testări Internaţionale la Şcoala „Mihai Viteazul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii înv. Vasilica Datcu, de la Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" Brăila
Elevii înv. Vasilica Datcu, de la Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" Brăila

Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazul" Brăila a găzduit, zilele acestea, Testările Internaţionale TMSS şi PIRLS 2011. Acestea se derulează o dată la 4 ani, respectiv o dată la 5 ani.

Şcoala  „Mihai Viteazul" a fost singura şcoală participantă la aceste Testări Internaţionale din judeţul Brăila, alături de aproximativ 160 şcoli la nivel naţional.

Selecţia şcolilor şi a claselor s-a realizat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Testările au fost susţinute de elevii claselor a IV-a A şi a IV-a B (testările TIMSS şi PIRLS), iar la gimnaziu de elevii claselor a VIII-a A şi a VIII-a B.

Testul TIMSS, atât la clasa a IV-a, cât şi la clasa a VIII-a, s-a susţinut la matematică şi ştiinţe (fizică, chimie, biologie, geografie), iar testul PIRLS, la clasa a IV-a, a constat în lecturarea unor texte la prima vedere şi formularea unor răspunsuri la întrebări structurate pe baza textelor oferite ca suport.

Administrarea testelor a fost realizată de cadre didactice care nu predau disciplinele al căror conţinut a fost testat şi nu susţin ore la respectivele clase.

„Rata de participare a elevilor şcolii noastre a fost de 100%. Elevii testaţi, părinţii acestora, directorul şcolii, precum şi învăţătorii şi profesorii care predau disciplinele vizate au completat chestionare", a precizat coordonatorul la nivelul şcolii, prof. Raluca-Violeta Marica, directorul instituţiei.

Anul acesta, Testările Internaţionale au făcut parte din proiectul coordonat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului „Un învăţământ performant bazat pe decizii fundamentate - Strategii de valorificare a evaluărilor internaţionale privind rezultatele învăţării", fiind finanţat de Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

„Toate cadrele didactice implicate: Vasilica Datcu (înv. cls. a IV-a A), Ileana Lang ( înv. cls. a IV-a B), administratorii de test (Gica Grigore, Florica Mihai-Stanciu, Antoneta Panfile, Anicuţa Popa, Daniela Coteţ şi Daniela Stroe), profesorii de matematică şi ştiinţe (Angela Baştiurea, Gheorghiţa Costache, Steluţa Donescu, Liliana Iacob, Nicolae Iugulescu, Cristina Mihalcia, Gabriela Niţulescu), diriginţii claselor a VIII-a (Fana Andronic, Angela Baştiurea), precum şi elevii celor 4 clase participante la teste au dat dovadă de responsabilitate, spirit de cooperare şi disciplină pentru buna desfăşurare a activităţilor", a precizat prof. Raluca-Violeta Marica.

Toate activităţile desfăşurate au fost monitorizate, din partea IŞJ Brăila, de inspectorul de specialitate - profesor dr. Cătălin Canciu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite