Brăila: Străzile şi scările blocurilor, împânzite de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii au pus stăpânire pe fiecare cartier în parte, foto Ciprian Dragomir
Maidanezii au pus stăpânire pe fiecare cartier în parte, foto Ciprian Dragomir

Aleile, parcările şi grădinile din spatele blocurilor sunt pline de haite de câini fără stăpân. Cotidianul „Adevărul de Seară" cere autorităţilor să ia măsuri ferme pentru ca maidanezii să fie cazaţi acolo unde le este locul, în padocuri, nu să reprezinte un pericol pentru brăileni.

Campania „Hai să scăpăm de teroarea câinilor!" continuă. Astăzi vorbim de maidanezii aflaţi în apropierea blocurilor. Nu există bloc care să nu aibă cel puţin un exemplar, stăpânul locului, pe care copiii în cea mai mare parte şi nu numai, îl răsfaţă cu bunătăţi.

Aşa se întâmplă şi în cartierul Obor, la blocul 26, unde sunt foarte mulţi câini pe care copiii îi mângâie şi cu care se joacă. Numai că exemplarele adulte şi de talie mijlocie pot fi necruţătoare cu străinii sau chiar cu unii locatari, mai ales seara.

"Locuiesc în zonă şi ori de câte ori trec pe lângă blocul 26 seara sau dimineaţa când este încă întuneric sunt atacat de câini. Nu am fost muşcat pentru că am fost mereu atent, dar m-am săturat să mă tem mereu de aceste animale. Ar trebui să nu avem câini pe străzi aşa cum se întâmplă

Maidanezii au pus stăpânire pe fiecare cartier în parte, foto Ciprian Dragomir

în orice altă ţară civilizată", spune Vasile Ban, 56 ani.

O altă brăileancă confirmă spusele omului. "Avem foarte mulţi câini pe lângă blocul 26 şi pe lângă Şcoala 32. S-au făcut nenumărate sesizări pe la Asociaţie şi pe la autorităţi, dar nu s-a rezolvat nimic. De ani buni aşa trăim. Sunt prea multe animale fără stăpân", spune Elena Antohe.

Soluţiile legale: un nou adăpost şi sterilizare

Anul trecut, Primăria a anunţat că intenţionează să aloce bani pentru construirea unui adăpost pentru animalele care să fie dat în grijă Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală, tocmai pentru a reduce nunărul animalelor de pe străzi. Suma prevăzută însă a fost mult prea mică în comparaţie cu necesităţile şi ideea a fost abandonată.

"Anul acesta se vor aloca fonduri pentru realizarea unui astfel de adăpost", a precizat Camelia Guşatu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Iubitorii de animale se lasă aşteptaţi

Primarul Aurel Simionescu a solicitat iubitorilor de animale să formeze o asociaţie recunoscută juridic astfel încât împreună cu Primăria să se intre

Maidanezii au pus stăpânire pe fiecare cartier în parte, foto Ciprian Dragomir

într-un amplu proces de sterilizare şi crotaliere a animalelor fără stăpân.

"Până acum această asociaţie nu a fost constituită, dar îi aşteptăm pe iubitorii de animale să facă demersurile necesare, ştim că acest lucru necesită ceva timp", a punctat Camelia Guşatu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite