Brăila: Strada Griviţei intră în iarnă, ca după război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii lucrează încă la tasarea stratului de piatră pe primul tronson al străzii
Muncitorii lucrează încă la tasarea stratului de piatră pe primul tronson al străzii

Primul strat de asfalt nu va fi turnat mai devreme de sfârşitul lunii octombrie şi vor fi acoperite simultan două tronsoane.Proiectul de reabilitare şi modernizare a străzii Griviţa pare că nu se mai termină. Cel puţin aşa o percep unii locatari ai străzii, sătui de zgomotul utilajelor şi de restricţiile de circulaţie din zonă.

Şoferii sunt nemulţumiţi că trebuie să ocolească porţiunea în care se lucrează şi îşi rup maşinile în gropi, pe străduţe învecinate.

„Ni s-a promis că până la 15 octombrie se va pune un strat de asfalt, dar nu cred acest lucru. Vom vedea cum vor fi finalizate lucrările şi cât vor rezista, pentru că în unele locuri, piatra nu pare a fi aşezată aşa cum trebuie, şi ca urmare putem avea surpriza ca în primăvară să apară denivelări sau fisuri în asfalt", susţine Vasile Marian, 55 de ani, localnic.

Vasile Marian crede că strada nu va trece testul iernii

Cert este că asfaltul nu va fi turnat într-o săptâmână, aşa cum au înţeles oamenii.

"Primul tronson este aproape gata, între Calea Galaţi şi Strada Carpaţi, mai puţin stratul de asfalt, în cazul căruia am decis să fie aşezat o dată cu cel de pe tronsonul II, între Carantina şi Calea Galaţi. Se lucrează acum la trotuare şi cred că până joi vom avea şi acolo două straturi de piatră", a precizat primarul Aurel Simionescu.

Prin noroi încă vreo lună

Acum, atenţia este îndreptată către porţiunea dintre Strada Carpaţi şi Strada G-ral. Eremia Grigorescu, unde se vor monta stâlpii de tensiune şi trebuie finalizate lucrările la sistemul de canalizare.

Numai între Carantina şi G-ral Eremia Grigorescu vor fi amplasaţi 193 de stâlpi de tensiune, în valoare de 157.391 de lei.

Locuitorii din zonă nu vor scăpa curând de noroi, primul strat de piatră urmând a fi aşezat în jurul datei de 15 noiembrie.

În ceea ce priveşte zona dintre "G-ral Eremia Grigorescu" şi "1 Decembrie 1918", autorităţile nu şi-au dat acordul pentru demararea lucrărilor. "Ei ar fi vrut să înceapă lucrările anul acesta, însă nu ne permitem acest lucru, pentru că vine iarna şi o să ne prindă cu strada desfundată", a precizat Aurel Simionescu.

"Nu e posibil să ne lase aşa. Dar riveranii, unde-şi lasă maşinile?! Că eu mi-am lăsat maşina pe Calea Galaţi şi am găsit-o zgâriată", ne-a spus Valeriu Stamate, 36 de ani.

Opt milioane de euro în total

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea străzii Griviţa" derulat prin POR prevede lucrări atât la partea de trotuar, cât şi la cea de carosabil, firma câştigătoare a licitaţiei pentru proiect fiind „Tehnologica Radion" Bucureşti. Valoarea totală a proiectului este de aproape opt milioane de euro, Primăria contribuind cu doi la sută.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite