Brăila: Simbolurile Europei au fost reprezentate de copii de clasa a VI-a cu ocazia Zilei Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala cu clasele I-VIII Tichileşti, în colaborare cu ISJ Brăila, Primăria Tichileşti şi Centrul de Informare Europe Direct Brăila, a organizat sărbătorirea Zilei Europei (9 mai), în cadrul Concursului Judeţean Europa Unită, ajuns astfel la a V-a ediţie.

Activitatea a avut ca obiective conştientizarea de către elevi a valorilor şi normelor democratice europene, precum şi a semnificaţiilor profunde ale acestora, într-o lume desacralizată care, se pare, şi-a pierdut reperele şi este pe cale să navigheze în derivă.

Au participat elevi de la clasele a VI-a de la mai multe unităţi şcolare din mediul rural, iar cei care au obţinut cele mai bune rezultate, au fost elevii de la şcolile din Cazasu, Gropeni, Chiscani şi Lanurile.
Concursul a constat în testarea cunoştinţelor elevilor despre structura şi menirea Uniunii Europeane, o probă artistică (lucrări de grafică şi acuarelă) şi o probă practică (machete, mulaje şi confecţionarea de simboluri ale naţiunilor europene).


Toţi elevii prezenţi au fost premiaţi de partenerii de activitate, în special cu materiale didactice.
Iniţiatorul şi coordonatorul concursului, prof. Viorica Peneş, ne-a declarat: "Consider că obiectivele propuse pentru această activitate au fost realizate pe deplin şi doresc ca această manifestare să devină tradiţie la şcoala din comuna Tichileşti."

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite