Brăila: Se pot depune cereri pentru bilete de tratament destinate pensionarilor şi asiguraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ghişeul de la parter se vor primi solicitări începând de joi, foto Ciprian Dragomir
La ghişeul de la parter se vor primi solicitări începând de joi, foto Ciprian Dragomir

Peste câteva zile, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) va începe să primească formularele pentru tratament. Solicitările se primesc din 14 ianuarie şi sunt doar pentru cei care vor să plece la tratament în primele trei luni ale anului. Pentru moment nu se ştie numărul de locuri aferente brăilenilor.

Pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, ai sistemului de asigurare pentru accidentele de muncă şi boli profesionale, dar şi beneficiarii unor legi speciale, pot depune solicitări pentru a beneficia de bilete de tratament, la sediul CJP, începând de joi, 14 ianuarie. Formularul se procură de la ghişeul nr. 1, la parterul instituţiei aflată pe Calea Călăraşilor, nr. 17.

„Începând cu această dată se depun cereri pentru complexele administrate de SC «Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă», la care Casa Naţională este acţionar unic. Solicitările sunt pentru primul trimestru al anului curent", a precizat Sorin Enache, directorul coordonator al CJP Brăila.

Pentru că nu există buget, nu există nici repartiţii şi nu se ştie care va fi numărul biletelor de tratament de care vor beneficia pensionarii şi asiguraţii brăileni pe primele trei luni ale acestui an. Pe de altă parte, bugetul se anunţă auster şi se poate întâmpla fie să se reducă perioada de tratament, fie să se mărească preţul biletelor.

Îngrijorare în rândul pensionarilor

Mare parte din pensionarii care vor să plece şi anul acesta la tratament se tem că nu vor putea prinde un bilet, deoarece numărul acestora este tot mai mic. În 2008 au fost acordate brăilenilor 3.447 de bilete, iar anul trecut 3.000.

„Anul trecut am vrut să plec la staţiunea Lacu Sărat, să-mi tratez reumatismul în iunie. Abia am reuşit să apuc un bilet pentru septembrie. Au fost multe solicitări şi nu am reuşit să prind loc câteva luni la rând. Nu ştiu ce vor să facă cu noi, dar dacă nu mai apucăm să ne tratăm cum să mai ducem şi noi un trai decent?", se întreabă Sofia Adomniţei, o pensionară de 83 de ani.

Noutate la primirea solicitărilor

Anul trecut, conducerea CJP a recurs la o metodă aparte de înregistrare a solicitărilor pentru biletele de tratament, cererile fiind primite cu o lună în avans faţă de perioada de tratament. În plus, pentru o transparenţă totală, CJP a afişat zilnic, la ghişeu, numărul solicitărilor depuse, dar şi repartiţiile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite