Brăila: S-a ridicat restricţia de tonaj de pe drumurile naţionale şi judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restricţia care a fost dată ieri după ce mai multe autovehicule de transport, de tonaj mare au derapat şi au blocat sau obturat drumul european şi drumurile naţionale, a fost ridicată astăzi astfel că circulaţia se desfăşoară normal în condiţii de iarnă.

Aseară au fost repuse în trafic maşinile care au derapat.

Astfel sa acţionat pe DE 564 Brăila-Slobozia şi repus pe cale de rulare cele trei tir-uri care au derapat şi au blocat drumul în zona localităţii Valea Cânepii. Alte şapte autovehicule blocate între localităţile Bărăganu şi Însurăţei, patru în localitatea Viziru şi două în Lanurile au fost de asemea repuse în circulaţie cu ajutorul unor utilaje de mare tonaj.

Pe DN 2B Brăila-Buzău, în localitatea Silistraru, a fost nevoie de intervenţia unui buldozer pentru eliberarea drumului de patru camioane care au derapat.

Au fost amplasate microfiltre la toate intrările în judeţul Brăila, în care poliţiştii îndrumă participanţii la trafic, îi sprijină şi asigură fluidizarea traficului.

„Poliţiştii brăileni recomandă şi celorlalţi participanţi la trafic să evite traseele lungi pentru că există pericolul ca şoselele să se blocheze pe fondul ninsorii abundente şi a viscolului, cu toate că utilajele de dezăpezire acţionează în continuare", ne-a comunicat inspectorul Jenel Şogor purtătorul de cuvânt al poliţiştilor brăileni.

La această oră nu sunt trenuri anulate, circulaţia pe căile ferate desfăşurându-se în condiţii de iarnă, fără întârzieri anunţate.

Traficul fluvial pe Dunăre nu este afectat, circulaţia desfăşurându-se normal, nefiind semnalate sloiuri de gheaţă.

Bacurile de la punctele de trecere Smârdan către Tulcea şi cel de la Insula Marea a Brăilei circulă normal.

Nu sunt drumuri judeţen blocate.

Poliţiştii brăileni recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol).

De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculele din faţă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite