Brăila: S-a prelungit termenul pentru cărţile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizate în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001 a fost prelungită până pe 30 septembrie 2010.

Până la această dată, 30 septembrie, carnetele de muncă ale persoanelor fizice şi juridice trebuie să ajungă la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) pentru ca datele să fie arhivate electronic.

„Preluarea datelor din carnetele de muncă se realizează în scopul întocmirii unei baze de date la nivel naţional care va cuprinde istoricul perioadelor de stagiu realizate în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi a veniturilor salariale realizate de către fiecare titular al carnetului de muncă", a declarat Sorin Enache, directorul coordonator al CJP Brăila.

Cartea de muncă nu se ţine acasă

Persoanele fizice care au cărţile de muncă acasă, dar şi persoanele juridice trebuie să predea pe bază de proces verbal cărţile de muncă la CJP situată pe Calea Călăraşilor, nr. 19, la camera 306, etajul III.

„Carnetele de muncă trebuie să fie completate cu toate înscrisurile până la data de 1 aprilie 2001 şi să fie certificate de autorităţile abilitate, potrivit legii. Acestea vor fi însoţite de copia actului de identitate al titularului, din care să rezulte codul numeric personal", a mai spus Sorin Enache.

CJP speră că şi cei întorşi din străinătate, pentru a petrece sărbătorile acasă, îşi vor aduce cărţile de muncă la sediul instituţiei pentru a intra în acest program. Dosarul de pensionare va conţine astfel toate informaţiile cu privire la activitatea persoanei respective şi în format electronic.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite